Ο νότος της Κρήτης επιφυλάσσει μεγάλες συγκινήσεις στον επισκέπτη, που θα εξερευνήσει αυτό το νησί των αυθεντικών ανθρώπων και της ξεχωριστής ατμόσφαιρας, ανακαλύπτοντας τις πολλές και τόσο διαφορετικές πλευρές του.

Μία από τις πιο διάσημες παραλίες της νότιας πλευράς, δημοφιλής τουριστικός προορισμός με χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, είναι η Πρέβελη. Η παραλία – εμπειρία, που παραπέμπει σε κάποιον εξωτικό προορισμό, συνδυάζοντας θάλασσα, ποτάμι, φαράγγι και το φημισμένο της φοινικόδασος.

Βρίσκεται στον νομό Ρεθύμνου, προς το Λιβυκό πέλαγος, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από την πόλη του Ρεθύμνου. Το όνομά της το οφείλει στην ομώνυμη ιστορική μονή, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Η παραλία σχηματίζεται στο «δέλτα» του ποταμού Κουρταλιώτη, στην έξοδο του φαραγγιού. Τα κρυστάλλινα δροσερά νερά της αφήνουν ορατό τον βυθό με τα βότσαλα, καθώς το κύμα σκάει στην ανοιχτόχρωμη άμμο.

Σήμα κατατεθέν της Πρέβελης είναι αναμφίβολα το φοινικόδασός της, που καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό στη φωτιά του 2010, αλλά επιβεβαιώνοντας την ιστορία του μυθικού πουλιού φοίνικα, αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Ορόσημο είναι επίσης ο βράχος στην ανατολική πλευρά της παραλίας, που μοιάζει να αναδύεται από τη θάλασσα σαν καρδιά.

Γιατί να πας: Για να περπατήσεις παράλληλα με το ποτάμι, ανάμεσα σε φοίνικες, λυγαριές, χαρουπιές, καλαμιές και πικροδάφνες. Για να δεις το Λιβυκό πέλαγος να ανοίγεται μπροστά σου, σαν την πιο συναρπαστική αποκάλυψη. Και να απολαύσεις το ξεχωριστό τοπίο του κρητικού νότου, σίγουρος πως θα ξαναγυρίσεις εδώ και κάποιο άλλο καλοκαίρι.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook