Το πλοίο “Μύκονος Παλάς” στη γραμμή Χανιά – Πειραιά – Χανιά – Πρόκειται για ένα πλοίο, μόλις 16 ετών, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 1.922 επιβάτες, 732 κλίνες και 821 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 104 φορτηγά και 110 Ι.Χ. – Δείτε φωτογραφίες

Ρότα για τη γραμμή Χανιά – Πειραιά – Χανιά “χαράζει” από σήμερα το επιβατηγό πλοίο “Μύκονος Παλάς” των Μινωικών Γραμμών

Το νέο δρομολόγιο των Μινωϊκών Γραμμών εγκαινιάστηκε σήμερα σε τελετή που πραγματοποιείται παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή καθώς και του Διευθύνοντος Συμβούλου των Μινωικών Γραμμών, Αντώνη Μανιαδάκη.

Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι της Σούδας τα μεσάνυχτα εκτελώντας το πρώτο δρομολόγιο από Χανιά προς Πειραιά και καταπλέοντας στο επίνειο της πρωτεύουσας στις 6.30 το πρωί.

Τα εγκαίνια του πλοίου τελέστηκαν στις 11.00 το πρωί με τον καπετάνιο να προχωρά στην έπαρση της σημαίας

Κατά την τελετή εγκαινίων ο κ. Μανιαδάκης τόνισε σε ομιλία του, μεταξύ άλλων ότι οι Μινωικές Γραμμές αποτελούν μια εταιρεία που κοιτάζει μπροστά και δεν ακολουθει τις εξελίξεις:

“Επενδύουμε στην ποιότητα και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Το πλοίο “Μύκονος Παλάς είναι το πλέον σύγχρονο και το νεότερο πλοίο στις γραμμές της Κρήτης. Κίνηση σαν τη σημερινή έρχεται να στηρίξει την τουριστική αναβάθμιση. Οι Μινωικες Γραμμές θα κοιτάνε συνεχώς μπροστά και δεν θα ακολουθούν τις εξελίξεις”

Για νέες θέσεις εργασίας αλλά και μεταφορικό ισοδύναμο έκανε λόγο ο Π. Κουρουμπλής

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για μια γραμμή που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο “παράπονο” όπως το χαρακτήρισε της Κρήτη για το μεταφορικό ισοδύναμο, μεταθέτοντας ωστόσο στο μέλλον τη συζήτησή του.

Όπως είπε:

“Συγκρουστήκαμε με νοοτροπίες και συμφέροντα αλλά καταφέραμε να αναβαθμίσουμε σημαντικά τις ακτοπλοΐες. Δημιουργήσαμε νέες γραμμές με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κυριε Μανιαδάκη ίσως να μην πιστεύατε πως αυτή η στιγμή θα έρθει. 

Υπάρχει ένα παράπονο από την Κρήτη για το μεταφορικό ισοδύναμο όμως πιστεύω πως κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να απαντήσουμε και σε αυτό το αίτημα.

Είναι μια γραμμή που θα βοηθήσει σημαντικά στην εξυπηρέτηση των επιβατών αλλα και των τουριστών καθώς όσο πιο σύγχρονα είναι τα πλοία που ταξιδεύουν τόσο περισσότερους πρεσβευτές θα έχουμε στο εξωτερικό. 120 και πλέον θέσεις εργασίας δημιουργούνται με τη δρομολόγηση αυτού του πλοίου που ύψωσε την ελληνική σημαία.”

Το Μύκονος Παλάς θα αναχωρεί καθημερινά απο τον Πειραιά στις 16.00 και θα φτάνει στις 22.30 στα Χανιά από όπου θα φεύγει στις 24.00 και θα φτάνει στον Πειραια στις 06.30.

Φωτογραφία από την επιβίβαση για την εκτέλεση του πρώτου δρομολογίου που έγινε τα μεσάνυχτα από Χανιά προς Πειραιά

Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 2002 στα Ναυπηγεία της Fincantieri στην πόλη Sestri Ponente της Ιταλίας. Διαθέτει 732 κλίνες που διανέμονται σε 192 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει 1.912 επιβάτες και να μεταφέρει 821 οχήματα. Το μήκος του ανέρχεται στα 214 μέτρα, το πλάτος στα 26 και το βύθισμα στα 6,7 μέτρα. 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook