«Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας παραπαίει: Έλλειψη ασθενοφόρων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς με τραγικές συνέπειες», είναι ο τίτλος ανακοίνωσης της ΝΟΔΕ Ηρακλείου  και ΔΗΜ.Τ.Ο. Φαιστού στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Ο τομέας υγείας στην περιοχή της Μεσαράς έρχεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης με τον πλέον τραγικό τρόπο…. Για μια ακόμη φορά, ένας άδικος θάνατος εξαιτίας του ασθενοφόρου που δεν έφτασε ποτέ, ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών, οι οποίοι ενδεχομένως να ζούσαν αν το ασθενοφόρο είχε φτάσει στην ώρα του. 

Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες οι προσεγγίσεις των κυβερνητικών στελεχών, που μάλιστα είναι και γιατροί, αναφορικά με το δημόσιο σύστημα υγείας στη χώρα και τη βελτίωση του!

Ο κ. Ηγουμενίδης που το καλοκαίρι του 2016 δήλωνε ότι «πιστεύω ότι έχουμε στη χώρα μας την Αριστερά η οποία σχεδιάζει το μέλλον της χώρας, που σχεδιάζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας» και αυτάρεσκα ο κ. Πολάκης του απαντούσε: «Το πολυδύναμο ιατρείο στο Τυμπάκι θα λειτουργήσει. Προκηρύξαμε και θέσεις γιατρών και ό,τι χρειαστεί να γίνει θα γίνει. Να είστε σίγουρος γι’ αυτό».

Στην πράξη έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε και τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει.

Είναι ανεπίτρεπτο, ένα κοινωνικό κράτος να αφήνει τους κατοίκους του, και ειδικότερα τους κατοίκους απομακρυσμένων και απομονωμένων περιοχών και μάλιστα σε περίοδο αυξημένης τουριστικής κίνησης, χωρίς επαρκή στελέχωση σε ένα τομέα τόσο νευραλγικό και ευαίσθητο όσο η υγεία.

Την ίδια ώρα μάλιστα, επιδίδονται σε επικοινωνιακούς τακτικισμούς «τύπου ΤΟΜΥ» οι οποίοι δεν λύνουν τα προβλήματα. 

Η υγεία στη χώρα μας έχει μετατραπεί σε ωμή κοροϊδία για τους πολίτες.

Το φιάσκο της πολιτικής Τσίπρα στην υγεία έχει οδηγήσει σε πρόσθετη ανασφάλεια την ελληνική οικογένεια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook