Οι αεροπορικές εταιρίες που εξυπηρετούν το Ηράκλειο με την Αθήνα και τα νησιά, σου κοστολογούν το δρομολόγιο των 35 λεπτών με τιμές που υπερβαίνουν κατά πολύ τις υπερατλαντικες πτήσεις. Τούτο συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. 

Τα αίτια είναι γνωστά. 

Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα  που φέρνει η ανοχή του επιβατικού κοινού της Κρήτης αλλά και άλλων νησιών. Ο Κρητικός επιβάτης πληρώνει σαν πρόβατο και μάλιστα απ ότι μαθαίνω έρχεται και πρώτος στις πληρωμές συγκεκριμένων θέσεων που πουλούν πλέον οι εταιρείες. 
Παράλληλα φαίνεται οι δύο αεροπορικές εταιρίες πως ”deal_αρουν”” τις τιμές καθιστώντας απαγορευτική πολλές φορές την μετακίνηση των νησιωτων αφού το κόστος στο αεροπορικό μίλι είναι το ακριβότερο στην Ευρώπη.

Εκτός αυτού έχει καταγραφεί πολλές φορές σε κάποιες περιόδους,  πτήσεις με δύο σκέλη (Ηράκλειο – Αθήνα) και (Αθήνα – Βερολίνο) όταν κλείνονται ως ένα εισιτήριο να έχει άλλη τιμή απ ότι αν τα κλείσεις και εννοείται στις ίδιες ώρες ως δύο διαφορετικά εισιτήρια. 

Προσωπικά το επιβεβαιώνω για τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2018 ως επιβάτης της Aegean για τον συγκεκριμένο προορισμό όπου ταξίδεψα για την Διεθνή έκθεση Τουρισμού (ΙΤΒ).

Δεν θέλω να αναφερθώ πια στο κόστος της βαλίτσας… Απλά με αφορμή όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα να δηλώσω ότι νοιώθουμε ότι η εκμετάλλευση έχει ξεπεράσει τα όρια. 

Αισθάνομαι δε,  ακόμα μεγαλύτερη θλίψη,  όταν τις τιμές χρυσού που πληρώνουμε στα αεροπορικά ναύλα αναγκάζονται να πληρώσουν αναξιοπαθουντες χωρίς να έχουν άλλη επιλογή. 

Ο κόσμος στη Κρήτη βράζει! 

Είναι θυμωμένος και αγανακτισμένος. 

Θυμάται τις εποχές της μεγάλης Ολυμπιακής και της Air Greece όπου τιμολογιακά τα πράγματα ήταν καλύτερα και τις αναπολεί. 
Αεροπορικές εταιρίες 2018… 

Ευεργέτες των Κρητικών…

Σας ευχαριστούμε. 

Κώστας Συλιγαρδος 
Δημοσιογραφος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook