Μέσα από τις 240 σελίδες του λευκώματος αναδεικνύονται η ομορφιά και η ιστορία της πόλης των Χανίων – Δείτε ένα βίντεο – ξεφύλισμα του λευκώματος που φιλοδοξεί να “διαφημίσει” τα Χανιά – Τι δήλωσαν Θ.Σταθάκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Σταύρος Θεοδωράκης για πρόωρες εκλογές και οικονομία

Με έναν ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό τρόπο ξεκίνησε σήμερα η παρουσίαση για το “Ταξίδι στο όνειρο”, όπως είναι ο τίτλος του λευκώματος του δήμου Χανίων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα αργά το απόγευμα στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, παρουσία βουλευτών των Χανίων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αρχών και φορέων.

Για το βιβλίο μίλησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο πρόεδρος της ΚΟ του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, η διευθύντρια του Μουσείου Τυπογραφίας Έλια Κουμή και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων «Μίλητος» Εύα Μάντακα.

Προηγήθηκε η παρουσίαση μέσα από γιγαντοοθόνη φωτογραφικών αποσπασμάτων του λευκώματος με χαρακτηριστικές τοποθεσίες και εμβληματικά μνημεία της πόλης των Χανίων.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα 

Στο περιθώριο της εκδήλωσης οι τρεις επίσημοι προσκεκλημένοι του δήμου Χανίων, ο Υπουργός Γιώργος Σταθάκης, η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη και ο επικεφαλής του  Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, δεν απέφυγαν τις ερωτήσεις πολιτικού περιεχομένου των δημοσιογραφών, με επίκεντρο το χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών αλλά και την πορεία της οικονομίας, απατώντας ο καθένας με διαφορετικό τρόπο.

Γιώργος Σταθάκης: Οι συναντήσεις στο Χίλτον τελείωσαν οριστικά και αμετάκλητα – Υπομονή για τις εκλογές

Με τη φράση “οι συναντήσεις στο Χίλτον τελείωσαν οριστικά και αμετάκλητα”, απάντησε ο Υπουργός και βουλευτής Χανίων Γιώργος Σταθάκης σε ερώτηση για την οικονομία, σημειώνοντας οτι τα θετικά αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής θα φανούν σύντομα. 

«Kλείσαμε έναν μεγάλο κύκλο, έχουμε προοπτικές και δυνατότητες που θα αποκαλυφθούν όπως ξέρετε, σύντομα. Οι συναντήσεις στο Χίλτον τελείωσαν οριστικά και αμετάκλητα. Μπαίνουμε σε ένα καθεστώς όπου θα υπάρχουν εκθέσεις συμβουλευτικές, και όχι δεσμευτικές. Άρα μιλάμε για μια κατάσταση η οποία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που υπήρξε. Αυτό είναι δεδομένο. Από εκεί και πέρα, αν τα μεγέθη της οικονομίας συνεχίσουν να είναι ελπιδοφόρα όπως δείχνουν ότι είναι ελπιδοφόρα, οι πολίτες θα καταλάβουν ότι ζούμε σε μια νέα κατάσταση – και αν κάνουμε τα πράγματα που πρέπει, θα υπάρξει μια σημαντική άνοδος της οικονομίας». 

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρο εκλογών, απάντησε με τον χαρακτηριστικό του ήρεμο τρόπο «υπομονή»….

Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν αποκλείω οι πρόωρες εκλογές να γίνουν πολύ πριν τον Μάιο.

Για εκλογές ενδεχομένως πολύ πριν τον Μαϊο έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας οτι ο συνδεκτικός κρίκος που συνδέει την κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί θέματα οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής, είναι η εξουσία 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το αν βλέπει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δήλωσε.

« Εγώ δεν αποκλείω οι πρόωρες εκλογές να γίνουν πολύ πριν τον Μάιο. Βλέπω μια κυβέρνηση η οποία παραπαίει, βλέπω μια κυβέρνηση της οποίας δεν βγαίνει κανένα ζήτημα, ούτε στην οικονομία, ούτε στην εξωτερική πολιτική. Δυστυχώς στην εξωτερική πολιτική τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα. ‘Αρα, δυσκολεύομαι πάρα πολύ να δε πως μια εξαιρετικά εύθραυστη πλειοψηφία θα μπορεί να αντέξει μέχρι τον Μάιο. Μια πλειοψηφία η οποία βασίζεται μόνο στο συνδετικό κρίκο που λέγεται εξουσία. Είναι κολλημένοι στην καρέκλα τους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και οι βουλευτές οι οποίοι υποστηρίζουν έχουν τη διάθεση να συνεχίσουν βλέποντας τη δημοσκοπική κατρακύλα των ΑΝΕΛ».

Ερωτηθείσα για το αν η ΝΔ προετοιμάζει τα ψηφοδέλτια της για τα Χανιά αλλά και αν η ίδια θα είναι υποψήφια στις επικείμενες εκλογές στο νομό Χανίων η κ. Μπακογιάννη απέφυγε να απαντήσει σημειώνοντας: « Η ΝΔ ετοιμάζει ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα και βεβαίως και στα Χανιά και να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι τα Χανιά στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πάντα η πρώτη του προτεραιότητα»… «Προ στιγμήν βρίσκομαι στα Χανιά για να κάνω διακοπές να δω φίλους οπότε στην πρώτη φάση θα κάνω αυτό. Από εκεί και πέρα όταν ληφθούν οι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη τότε θα είμαι πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όπου με τάξει».

Σταύρος Θεοδωράκης: Δεν συζητώ το ενδεχόμενο να είμαι υποψήφιος δήμαρχος στα Χανιά

Σε αντίθεση  με την κ. Μπακογιάννη ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης δεν βλέπει πρόωρες εκλογές γιατί όπως σημείωσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έχει αποφασίσει να εξαντλήσει με κάθε τρόπο όλα τα περιθώρια.

«Έχω πει ότι οι εκλογές είναι πολύ πιθανόν να γίνουν τον Μάιο, αλλά μην αποκλείετε και του χρόνου τον Σεπτέμβριο, καθότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αποφασίσει να εξαντλήσουν με κάθε τρόπο όλα τα περιθώρια. Όπως συμβαίνει εδώ που τα λέμε με όλες τις κυβερνήσεις. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε έκτακτες εκλογές το φθινόπωρο, αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι – σας είπα – με μια δυναμική καινοτόμα πρόταση, η οποία θα δώσει απαντήσεις στα καινούργια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και η χώρα». 

Απαντώντας στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος στα Χανιά, αλλά και σε δημοσιεύματα που τον θέλουν να είναι υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας δήλωσε:  «Έχουν γραφτεί και για τα Χανιά και κυρίως για την Αθήνα. Δεν είναι κάτι που συζητώ, γιατί η δουλειά που έχουμε να κάνουμε στο Ποτάμι είναι πολύ σημαντική και δεν έχω σκοπό να την εγκαταλείψω». 

Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας που υποδέχτηκε τους επίσημους προσκεκλημένους της παρουσίασης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του λευκώματος επισημαίνοντας οτι πρόκειται για μια εξαιρετική έκδοση που θα “διαφημίζει τα Χανιά, τον δήμο μας τον τόπο μας με τον καλύτερο τρόπο

Δείτε φωτογραφίες μέσα από την αίθουσα  στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” όπου έγινε η παρουσίαση του λευκώματος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook