Εξήντα χρόνια μετά έρχεται στο φως της δημοσιότητας άγνωστο σενάριο του διάσημου σκηνοθέτη, Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Το σενάριο φέρει τον τίτλο «Burning Secret» και εντοπίστηκε από καθηγητή κινηματογράφου που μελετούσε το ύστερο έργο του διάσημου σκηνοθέτη.

Το « Burning Secret» γράφτηκε στα τέλη της δεκαετίας του 50 και ο λόγος που μάλλον έμεινε…. στο συρτάρι του σκηνοθέτη θεωρείται πως είναι το εξαιρετικά αμφιλεγόμενο, για τα μέτρα της εποχής, σενάριο,  το οποίο και δεν μπόρεσε να γίνει αποδεκτό από την τότε κινηματογραφική βιομηχανία.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μελετητές υποστηρίζουν πως το Burning Secrets φέρει κοινά χαρακτηριστικά με αυτά των ύστερων κινηματογραφικών ταινιών του Κιούμπρικ.

Το σενάριο εντοπίστηκε από τον καθηγητή Αμπραμς, επικεφαλής ερευνών στην σχολή Δημιουργικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βόρειας Ουαλίας, με τον ίδιο να αποκαλύπτει πως του το έδωσε γιος στενού συνεργάτη του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Ο καθηγητής κινηματογράφου, υπογραμμίζει ότι το σενάριο βρίθει αυτοβιογραφικών στοιχείων του σκηνοθέτη.

Το «Burning Secret» βασίστηκε στην νουβέλα της Αυστριακής συγγραφέα, Stefan Zweig και μιλά για την ιστορία ενός γοητευτικού ασφαλιστή που αποφάσισε να κάνει φίλο ένα 10χρονο αγόρι για να πλησιάσει τη μητέρα του για την οποία τρέφει ερωτικό ενδιαφέρον.

«Θα μπορούσα να υποστηρίξω με βεβαιότητα ότι στο Burning Secret μπορούμε να εντοπίσουμε στοιχεία ήδη γνωστά από άλλα διάσημα πια έργα του Κιούμπρικ, όπως τα Λολίτα, Η λάμψη και Μάτια ερμητικά κλειστά» δηλώνει ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook