Δεν είναι λόγια, είναι η πραγματικότητα…..

Τα αδέσποτα στα Χανιά αυξάνονται…

Καθημερινά εγκαταλείπονται παντού κουτάβια, γατάκια και ενήλικα αστείρωτα ζώα, τα οποία με τη σειρά τους αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής πολύ μεγάλες .

Οι στειρώσεις όμως στο δήμο Χανίων έχουν σταματήσει επί ένα χρόνο, ενώ θα μπορούσαν να γίνονται σε μηνιαία βάση από αλλοδαπούς επιστήμονες εθελοντές κτηνιάτρους , να έχουν στειρωθεί περίπου 1000 αδέσποτοι σκύλοι και γάτες  και να μειώσουν το ήδη τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται στην πόλη και βεβαίως για τα ίδια τα ζώα , τα οποία καθημερινά στοχοποιούνται.

Τεράστιες και οι ευθύνες και μερίδας  των τοπικών κτηνιάτρων , που  κόντρα στο συμφέρον των ζώων και των πολιτών  αλλά πάντα υπέρ των οικονομικών τους συμφερόντων και ενός υπέρμετρου προσωπικού εγωισμού, εμποδίζουν με κάθε τρόπο τις δωρεάν στειρώσεις από κτηνιάτρους εθελοντές του κόσμου .

Οι «αρμόδιοι» αντιδήμαρχοι αλλάζουν συνεχώς.

Εξοργιστική η ανοχή του Δημάρχου και η ευθυνοφοβία του  που για πολύ καιρό εμπαίζει τους εθελοντές πολίτες με συσκέψεις επί συσκέψεων χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για να ανακουφιστεί η πόλη.

Η δημοτική αρχή όμως -αίφνης και ερήμην των φιλοζωικών σωματείων που υποκαθιστούν το δικό τους ρόλο επί χρόνια- αποφάσισε να κάνει 40-50 στειρώσεις  με Έλληνες εθελοντές κτηνιάτρους  ,την ΕΔΚΕ γιατί οι ξένοι είναι κακοί. .Άλλωστε οι δημοτικοί υπάλληλοι από τα γραφεία τους και οι κτηνίατροι από τα ιατρεία τους, είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα την κατάσταση που επικρατεί στο δρόμο….

 Ευπρόσδεκτες για μας  φυσικά είναι οι στειρώσεις από όποιον κι αν γίνονται, ακόμα και αν  προγραμματίστηκαν εν κρυπτώ  .

Αλλά  50 ζώα είναι σταγόνα στον ωκεανό , όταν μπορούμε να τα στειρώσουμε όλα και εντελώς δωρεάν .

Είναι σαφές  ότι  τα κίνητρα είναι άλλα .

Είναι η πρόφαση για να μην έλθουν οι κτηνίατροι του κόσμου .

Οι οποίοι μπορούν να έρχονται κάθε μήνα και να στειρώνουν εντελώς δωρεάν .

Είναι ο ίδιος λόγος που η πρώην δημοτική κτηνίατρος,  αγνοώντας αποφάσεις  δημοτικών συμβουλίων , αδιαφορώντας για τις συμβατικές υποχρεώσεις της  εμπόδισε με την απουσία της από το δημοτικό κτηνιατρείο τις στειρώσεις των « κακών ξένων»  εθελοντών .

Γιατί  δεν ήξερε  , λέει, τη δουλειά τους .

Λες και ήταν αρμόδια να κρίνει .

Σα να μην είχε μόνο 6-7 μήνες αποφοιτήσει από την Κτηνιατρική σχολή με μηδενική δηλαδή εμπειρία  στείρωσης .

Και οι στειρώσεις αναβλήθηκαν, ξανά και ξανά….

Και τα αδέσποτα αυξάνονται ξανά και ξανά….

Ο μεν Δήμαρχος υπέκυψε  στις απειλές γιατί τρέμει τις μηνύσεις- κι ας πέφτουν στο κενό-που του κάνουν κάποιοι ντόπιοι κτηνίατροι, σφυρίζοντας αδιάφορα για το πρόβλημα που αποτελεί ευθύνη της δημοτικής αρχής να βρει λύσεις, αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών .

Τώρα κομπορρημονεί γιατί θα κάνει 50 στειρώσεις  κι ας χάσαμε 1000.

Τάχτηκε με  4-5 κτηνίατρους και όχι με την πόλη και τους φιλοζωικούς φορείς που  σηκώνουν χρόνια το τεράστιο βάρος της περίθαλψης των αδέσποτων και αποτελούν βασικό πυλώνα της προστασίας τους . 

Οι δε κτηνίατροι μηνύουν ξανά και ξανά για να σταματήσουν τις συστηματικές και συνεχείς στειρώσεις  ,οι «αλλοδαποί» .

Έχω τονίσει πολλές φορές  και στα δημοτικά συμβούλια ,ότι εμείς οι φιλόζωοι είμαστε υπέρ του κάθε εθελοντή , που θέλει να στειρώσει αδέσποτα ζώα .

Έλληνα και ξένου .

Δεν αποκλείουμε κανένα , όπως κάνουν οι έλληνες κτηνίατροι .

Αυτό το οποίο καυτηριάζω είναι η εμμονή  των λίγων ντόπιων κτηνιάτρων και της συνδικαλίστριας του ΠΚΣ στα Χανιά  να αποκλείσουν άλλους συναδέλφους τους ευρωπαίους εθελοντές .

Αυτό λέει πάρα πολλά .

Προτιμούν τα ζώα να μένουν αστειρωτα αρκεί να μην  έρχονται οι ξένοι

Προφασίζονται ο, τι μπορεί να φανταστεί κανείς αγνοώντας το συμφέρον της πόλης και φυσικά των ζώων .

Διάβασα για στειρώσεις που πραγματοποιούν  οι ντόπιοι κτηνίατροι στη Πάτρα  που τα ζώα τα περισυλλέγουν οι εθελοντές των φιλοζωικών σωματείων .

Στη Πάτρα ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος δεν  έχει πρόβλημα που οι εθελοντές φιλόζωοι περισυλλέγουν τα προς στείρωση ζώα .

Έχει μόνο όταν τις στειρώσεις τις πραγματοποιούν ξένοι εθελοντές κτηνίατροι.

Τότε  μηνύει τους Δήμους .

 Όπως και στα Χανιά.

Τότε είναι παράνομο  .

Όταν τις στειρώσεις τις κάνουν έλληνες  κτηνίατροι τότε είναι νόμιμο .

Τα σχόλια δικά σας .

Συμπέρασμα:

Το ότι η πόλη πνίγεται από τα χιλιάδες αδέσποτα είναι πρόβλημα των πολιτών.

Ξαφνικά τοπικοί κτηνίατροι είναι πρόθυμοι  να διαθέσουν το κτηνιατρείο τους για να προχωρήσουν οι  40-50 στειρώσεις, παρόλο που τους είχε ζητηθεί παλιότερα και αρνήθηκαν.

Δεν το διαθέτουν για τους άλλους .

Τους  κακούς .

Ο  καθένας, όπως στρώνει κοιμάται  .

*Κατερίνα Βουτετάκη
Δημοτική σύμβουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook