Με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 23 ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό

Ένα τουριστικό σκάφος χτυπήθηκε από ποσότητα λάβας που εκτοξεύτηκε από το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 23 ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό.

Η έκρηξη εκτόξευσε πέτρες και συντρίμμια στον αέρα τα οποία στη συνέχεια διαπέρασαν την οροφή του σκάφους.

Ένας από τους επιβάτες του πλοιαρίου έσπασε το πόδι του ενώ οι υπόλοιποι υπέστησαν εγκαύματα. Όλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο.

Οι αρχές έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τοξικών νεφών που δημιουργούνται όταν φλεγόμενοι βράχοι που εκτοξεύονται από το ηφαίστειο έρχονται σε επαφή με τη θάλασσα, δημιουργώντας επικίνδυνες νεφώσεις οι οποίες περιέχουν υδροχλωρικό οξύ.

Το Κιλαουέα είναι ένα από τα πλέον ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη και από τη δραστηριότητά του έχουν καταστραφεί εκατοντάδες σπίτια, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Μέχρι σήμερα πάντως είχε τραυματιστεί μόλις ένας άνθρωπος, όταν ένας φλεγόμενος βράχος προσγειώθηκε στο πόδι του τη στιγμή που εκείνος βρισκόταν στο μπαλκόνι του.

Την περασμένη εβδομάδα επιστήμονες της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι από τη ροή της λάβας του Κιλαουέα έχει δημιουργηθεί ένα νέο νησί.
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook