Σε αποκάλυψη μετατράπηκε η εξόρμηση στην φύση, καθώς το απόγευμα της Κυριακής εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά στην παρόχθια περιοχή της τεχνητής λίμνης του Πηνειού.

Τα οστά εντόπισε ο γιατρός του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Βαγγέλης Δημητρόπουλος, ο οποίος ως λάτρης της φωτογραφίας επισκέφθηκε την περιοχή της Αετοράχης και προσέγγισε το φράγμα του Πηνειού για να φωτογραφήσει το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται στο σημείο.

Με δεδομένο ότι είχε αποκατασταθεί η βατότητα του δρόμου για τον σημερινό εορτασμό, ο γιατρός κατάφερε να βρεθεί πολύ κοντά στο εκκλησάκι και όταν πήγε από την κάτω πλευρά για να έχει καλύτερη λήψη στις φωτογραφίες του, ήρθε αντιμέτωπος με… τα ανθρώπινα οστά!.

Διασκορπισμένα στο σημείο

Έκπληκτος είδε μπροστά του διασκορπισμένα οστά τα οποία αμέσως αντιλήφθηκε ότι ήταν ανθρώπινα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το κρανίο που υπήρχε στο σημείο.

Χωρίς να ολιγωρήσει κάλεσε τις αρχές, προκειμένου να επιληφθούν του θέματος, όπως πρέπει να συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Κινητοποιήθηκαν οι αρχές

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, το εγκληματολογικό γραφείο, ενώ μετέβη και ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής Ευάγγελος Αναγνωστάκης.

Η περιοχή αποκλείστηκε και έγινε περισυλλογή των οστών και σε επικοινωνία με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, καθώς διαπιστώθηκε από μία πρώτη έρευνα ότι τα οστά βρίσκονταν στο σημείο από την εποχή πιθανόν της τουρκοκρατίας, ζητήθηκε να αποσταλούν εκεί προκειμένου να προχωρήσει η έρευνα, να γίνει έλεγχος DNA, καθορισμός και ταυτοποίηση της χρονολογίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή την εποχή της τουρκοκρατίας βρισκόταν νεκροταφείο και σύμφωνα με κατοίκους κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί και άλλα ανθρώπινα οστά, τα οποία αποκαλύπτονται τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν υποχωρούν τα νερά της λίμνης.

«Τυχαία βρέθηκα στο σημείο για να τραβήξω κάποιες φωτογραφίες και εντόπισα τα οστά. Αμέσως αντιλήφθηκα ότι επρόκειτο για ανθρώπινα οστά, γι’ αυτό και ειδοποίησα τις αρχές προκειμένου να επιληφθούν της υπόθεσης» ανέφερε ο κ. Δημητρόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα που θα γίνει στα οστά θα δώσει πολλές πληροφορίες για την ιστορία της περιοχής.

patrisnews.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook