Γιατί να ξοδέψεις λεφτά, για να ρυθμίσεις τα φώτα του αυτοκινήτου σου; Ακολούθησε τα παρακάτω 5 βήματα για να το κάνεις μόνος σου, ώστε να βλέπεις καλύτερα, αλλά και να μην τυφλώνεις τον απέναντι.

Βήμα 1ο 

Πριν ξεκινήσεις, καλό θα είναι να συμβουλευτείς το βιβλίο του κατασκευαστή στο σχετικό κομμάτι για τη ρύθμιση της δέσμης φώτων, ώστε να εντοπίσεις το ρυθμιστικό μηχανισμό στο πίσω μέρος του φαναριού. Συνήθως υπάρχει κάποια βίδα ή κάποιος στρογγυλός περιστρεφόμενος μοχλός ως ρεγουλατόρος.

Βήμα 2ο

Για τη σωστή ρύθμιση βρες έναν ανοιχτόχρωμο τοίχο σε σκοτεινό χώρο, κατά προτίμηση κάποιον κλειστό χώρο στάθμευσης και τοποθέτησε το αυτοκίνητο σε απόσταση 7-8 μέτρων, από αυτόν με τα φώτα σε θέση λειτουργίας.

Βήμα 3ο

Αφού εντοπίσεις τον τοίχο, μέτρησε ακριβώς 80 εκατοστά από το έδαφος με τη βοήθεια του μέτρου.

Βήμα 4ο

Στο σημείο των 80 εκατοστών τοποθέτησε ένα σημάδι, το οποίο να είναι εμφανές από την απόσταση που βρίσκεται το αυτοκίνητο.

Βήμα 5ο

Μέσω του ρυθμιστικού μοχλού, τοποθέτησε τη δέσμη στο σημείο που έχεις βάλει το σημάδι. Κάνε το ίδιο και στα δύο φανάρια. Θυμήσου ότι η δεξιά δέσμη πρέπει να είναι λίγο ψηλότερα, ώστε να υπάρχει καλύτερος φωτισμός, χωρίς όμως να ενοχλεί τους υπόλοιπους οδηγούς.

INFO

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν ηλεκτρικό διακόπτη για τη ρύθμιση των φώτων, σε περίπτωση που είναι φορτωμένα, με αποτέλεσμα να σηκώνεται το εμπρόσθιο τμήμα τους. Τα παραπάνω ισχύουν όταν τοποθετήσουμε το διακόπτη στη θέση 0 (μηδέν)

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook