Ένας νέος, ελκυστικός χώρος παιχνιδιού θα «συντροφεύει» τη σχολική ζωή των μικρών μαθητών του 1ου και του 2ου νηπιαγωγείου Λιμένα Χερσονήσου από την επόμενη σχολική χρονιά. 

Χθες ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Χωροταξικού Σχεδιασμού και ΄Αρδευσης, Γιώργος Μεραμβελιωτάκης υπόγραψε με τον ανάδοχο εργολάβο, Κωνσταντίνο Νιολάκη τη σύμβαση για το έργο «συντήρηση περιβάλλοντος χώρου νηπιαγωγείου Λιμ. Χερσονήσου», συνολικού προϋπολογισμού 66.300 ευρώ και από σήμερα ξεκινούν οι εργασίες που θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους πέντε μήνες.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν έχουν στόχο τη βελτίωση της μικρής παιδικής χαράς που βρίσκεται στην αυλή με την προμήθεια και τοποθέτηση σύνθετου οργάνου με δύο τσουλήθρες και διαδραστικά πάνελα και την κατασκευή ελαστικού δαπέδου ασφαλείας. 

Επίσης, προβλέπεται κατασκευή μεταλλικής πέργκολας με πανιά για τη δημιουργία στεγασμένου χώρου στην αυλή, εξοπλισμός της αυλής με ενισχυμένους τραπεζόπαγκους εξοχής, τοποθέτηση χαμηλού ξύλινου φράκτη για την οριοθέτηση των παρτεριών της αυλής, καθώς και νέα μεταλλική πόρτα για την αποθήκη και αντικατάσταση των υδρορροών του κτιρίου και τη δημιουργία υπόγειας όδευσής τους προς το δρόμο. 

Τέλος, το κτίριο θα βαφτεί εξωτερικά, όπως επίσης και οι τοίχοι της περίφραξης και της σιδερένιας περίφραξης. Τα δε μαρμάρινα σκαλοπάτια της εισόδου του κτιρίου από την αυλή θα αποξηλωθούν και θα δημιουργηθεί μια νέα μαρμάρινη ράμπα με προδιαγραφές και για ΑΜΕΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook