Ο μικρός έκλεινε με τη φράση: «Θα τα ξαναπούμε κορόιδα!»

Οι τελευταίοι 9 μήνες της ζωής του Γκάρετ Ματίας ήταν μια κόλαση. Στις 6 Ιουλίου η κόλαση αυτή τελείωσε. Ο 5χρονος από την Άιοβα, πάλεψε με τη σπάνια μορφή καρκίνου που τον ταλαιπώρησε αλλά η μάχη ήταν άνιση. Παρά τη σύντομη ζωή του κατάφερε να αφήσει το στίγμα του και με τη γενναία στάση του απέναντι στο κολαστήριο που βίωσε να στείλει ένα μήνυμα για τη χαρά της ζωής.

Πριν «φύγει» αποφάσισε με τη βοήθεια των γονιών του να γράψει τη νεκρολογία του, που κάθε άλλο παρά τετριμμένη ήταν.

«Ένα πράγμα που με δυσκολεύει όταν διαβάζει κάποιος μια νεκρολογία είναι ότι δεν παίρνεις πληροφορίες σχετικά με την προσωπικότητα του αποθανόντος», ανέφερε η μητέρα του νεαρού, Έμιλι στο BBC. «Ήθελα ο κόσμος να πάρει μια αίσθηση της προσωπικότητας του Γκάρετ».

Όταν στα μέσα Ιουνίου έμαθαν ότι δεν υπήρχε επιστροφή, ο Ράιαν και η Έμιλι άρχισαν να επεξεργάζονται στο μυαλό τους τι ήθελαν να κάνουν. Τις τελευταίες εβδομάδες πέρασαν ατελείωτες ώρες συζητώντας με τον Γκάρετ για το τι ακριβώς θα ήθελε να συμβεί μετά το θάνατό του. Και από αυτές τις συζητήσεις προέκυψε μια νεκρολογία διαφορετική από τις άλλες.

Το «Great Garrett Underpants» αποτελεί έναν ύμνο στη ζωή μέσα από τα μάτια ενός 5χρονου. Σε αυτόν, ο Γκάρετ γράφει για όσα αγάπησε κι όσα μίσησε στη σύντομη ζωή του.

Το παιχνίδι με την αδερφή του, το μπλε λαγουδάκι του, το θρας μέταλ, τα lego, οι φίλοι που τον φρόντιζαν, ο Batman, ήταν αυτά που αγαπούσε περισσότερο.

Υπήρχαν όμως κι αυτά που μισούσε. «Τα παντελόνια! Ο βρώμικος, ηλίθιος καρκίνος και η μύτη της μαϊμούς που μυρίζει σαν χαλασμένο κεράσι».

Όταν ο μικρός ρωτήθηκε για τον θάνατο, απάντησε με χιούμορ: «Όταν πεθάνω θα γίνω γορίλας και θα πετάω περιττώματα στον μπαμπά!».

Οι γονείς του τον ρώτησαν επίσης και για το τι ακριβώς θα ήθελε να γίνει με το σώμα του, όπως επίσης και τι είδους τελετή θα επιθυμούσε. Και οι απαντήσεις που πήραν ήταν αφοπλιστικές…

«Θα ήθελα να καώ (όπως όταν πέθανε η μαμά του Θορ) και να μπω σε ένα δέντρο ώστε να μπορώ να ζήσω όταν θα γίνω γορίλας», ανέφερε, για να προσθέσει: «Οι κηδείες είναι θλιβερές. Θέλω πέντε φουσκωτά σπίτια (γιατί είμαι 5), τον Batman και χωνάκια γρανίτες».

Και η νεκρολογία του Γκάρετ έκλεινε με τη φράση: «Θα τα ξαναπούμε κορόιδα!».

Το Σάββατο 14/7 οι γονείς του εκπλήρωσαν τις επιθυμίες του γιου τους με την εκδήλωση προς τιμήν του που έφερε τον τίτλο «Celebration of Life» – «Εορτασμός της ζωής».

«Ήταν μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση, πολλοί άνθρωποι από την κοινότητα ήρθαν. Είχαμε πέντε φουσκωτά σπίτια, τον Batman, την Wonder Woman, τον Spider Man και χωνάκια γρανίτες», ανέφερε η μητέρα του και κατέληξε: «Οι κηδείες δεν χρειάζεται να είναι θλιβερές. Παρά το γεγονός ότι είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του γιου μας, η γιορτή της ζωής του ήταν η πιο συναρπαστική εκδήλωση που είχα την τιμή να σχεδιάσω».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook