Ο «μπαμπάς» του δικού μας μουσακά, γίνεται στην κατσαρόλα, εμπλουτίζεται με ρεβίθια και θυμίζει περισσότερο ένα πληθωρικό λαδερό.

Υλικά
2 μελιτζάνες, σε χοντρά κυβάκια
2 κολοκυθάκια, σε χοντρά κυβάκια
2 πράσινες πιπεριές, σε μεγάλα καρέ
1 κρεμμύδι, σε φέτες
1 ποτήρι ρεβίθια βρασμένα
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
½ φλιτζάνι μαύρη σταφίδα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές με τα μπαχαρικά, τη δάφνη και το θυμάρι. Αλατίζετε.

Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Περίπου 2-3 λεπτά πριν το τέλος, ρίχνετε τη σταφίδα και τα ρεβίθια. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook