Θλίψη και πένθος σκόρπισε η είδηση του θανάτου, σε ηλικία μόλις 40 χρονών, του γνωστού λαουτιέρη Γιώργου Μαυρομανωλάκη.
 
Ο Γιώργος Μαυρομανωλάκης γεννήθηκε το 1978 στο Ηράκλειο. Σε μικρή ηλικία παρακολούθησε μαθήματα στο Ελληνικό ωδείο Ηρακλείου και στην εφηβεία άρχισε να μελετά παραδοσιακά όργανα όπως λαούτο και μαντολίνο και αργότερα κιθάρα και ούτι. Ασχολήθηκε με διάφορες παραδόσεις της Ελλάδας καθώς επίσης και με το Ρεμπέτικο και το σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη μουσική παράδοση της ευρύτερης ανατολής. Από το 1996 εμφανιζότανσε πολλές μουσικές σκηνές και μουσικούς χώρους γενικότερα, καθώς επίσης και σε συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.
 
Είχε συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς όπως o Yurdal Tokcan, o Gőksel Baktagir , o Ross Daly, ο Ψαρογιάννης, ο Αβυσσινός, ο Μανώλης Πάππος, η Αφεντούλα Ραζέλη, οι Χαΐνηδες, ο Γιάννης Παξιμαδάκης, ο Γιώργος Μανωλάκης και άλλους πολλούς. Κατά καιρούς συμμετείχε στις ορχήστρες διάφορων παραδοσιακών χορωδιών όπως του συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, τη χορωδία του Δήμου Ν. Καζαντζάκη και άλλες.
 
Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούσε ανελλιπώς σεμινάρια με διάσημους μουσικούς , όπως τον βιρτουόζο ουτίστα Yurdal Tokcan(Ούτι), τον Ross Daly(Σύνθεση & Ενορχήστρωση), τον Ahmet Erdoğdular(Κλασικό Ωθομανικό Τραγούδι) , τον Χάρη Λαμπράκη(σύνθεση & Αυτοσχεδιαμός), τον Daud Khan Sadozai(Αυγάνικο Rabab) και άλλους στο μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος στο Χουδέτσι Ηρακλείου.
 
Συμμετείχε ως συνθέτης και στιχουργός στον τελευταίο δίσκο της Αφεντούλας Ραζέλη με τίτλο ‘’Ξυπνήστε Χαρές Μου’’.
Είχε διδάξει μουσική και είχε εργαστεί στο μουσικό σχολείο Ηρακλείου.
Ήταν πτυχιούχος Ηλεκτρονικός του ΤΕΙ Κρήτης-Παράρτημα Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook