Δεκάδες εγκλωβισμένοι στα ερείπια
Τουλάχιστον τρία πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια δύο κτιρίων κοντά στην ινδική πρωτεύουσα, όπου εικάζεται ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι ακόμα δεκάδες άνθρωποι.

Ένα εξαώροφο κτίριο υπό ανέγερση κατέρρευσε πάνω σε γειτονικό του τετραώροφο κτίσμα στην περιοχή Γκρέιτερ Νόιντα, κοντά στο Νέο Δελχί, αργά το βράδυ της Τρίτης, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν στα συντρίμμια δεκάδες άνθρωποι, όπως γνωστοποίησε η αστυνομία της πρωτεύουσας της Ινδίας.

Σύμφωνα με τα ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής τρεις σοροί. Οι επίσημες αρχές κάνουν λόγο για 15 ακόμα εγκλωβισμένους, ωστόσο τοπικά μέσα αναφέρουν ότι παγιδευμένοι στα συντρίμμια μπορεί να βρίσκονται πολύ περισσότεροι άνθρωποι, ακόμη και πενήντα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πάνω από 100 μέλη σωστικών συνεργείων και γερανούς και ειδικά εργαλεία απεγκλωβισμού, ενώ ομάδες με ειδικά εκπαιδεύμένα σκυλιά προσπαθούσαν όλη νύχτα να εντοπίσουν τους ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια. 

Ο ιδιοκτήτης της οικοδομής που κατέρρευσε και δύο συνεργάτες του έχουν τεθεί υπό κράτηση και ανακρίνονται, προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Πηγή: protothema.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook