Η κατεδάφιση έγινε σε επικίνδυνο στένεμα με στόχο τη διαπλάνυνση του δρόμου – Λίγα μέτρα πιο κάτω δυστύχημα με θύμα 16χρονη, είχε σταθεί αφορμή για αντίστοιχη παρέμβαση

Επειτα από πολύμηνες διαβουλεύσεις και αφού επετεύχθη συμβιβασμός με κατοίκους που αντιδρούσαν, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η κατεδάφιση τοιχίου, μπροστά από πολυκατοικία που βρίσκεται επί της οδού Σελίνου στη συμβολή με τη Μονή Γωνιά. Το τοιχίο υψώνονταν πανω στο πεζόδρομο και σε τμήμα του οδοστρώματος, δημιουργώντας ζητήματα ασφάλειας και πεζούς και οδηγούς.

Στόχος της κατεδάφισης είναι η διάνοιξη του δρόμου, σε ένα σημείο που θεωρείται ιδιαιτέρως επικίνδυνο καθώς έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα.

Μάλιστα λίγα μέτρα πιο κάτω, στο παρελθόν ένα 16χρονο κορίτσι είχε χασει τη ζωή του σε δυστύχημα και με αφορμή το τραγικό γεγονός, κάτοικος είχε παραχωρήσει προς κατεδάφιση μεσαιωνικό κτίριο που βρίσκονταν επί της οδού,  προκειμένου να γίνουν εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου.

Έπειτα από τη σημερινή κατεδάφιση, θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη διάνοιξη του δρόμου, την τρίτη που συμβαίνει στην Σελίνου και η δημιουργία πεζοδρομίου. Παρόντες στις εργασίες ήταν ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Πουλιδάκης, οι οποίοι τόνισαν οτι ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων που δεν έβρισκε ανταπόκριση εδώ και 30 χρόνια, σήμερα ικανοποιήθηκε χάρη στην αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Βάμβουκας σημείωσε οτι ήταν μια πολύ επίπονη διαδικασία, προκειμένου οι κάτοικοι που αντιδρούσαν να δώσουν τελικά την έγκρισ και την υπογραφή τους για την κατεδάφιση ενώ με αφορμή αυτό ο δήμαρχος, απευθυνόμενος στους δημότες των Χανίων τους κάλεσε σε περιπτώσεις που για την δημιουργία ενός δημόσιου έργου θα πρέπει να παραχωρήσουν τμήμα ιδιοκτησίας τους να το πράττουν γνωρίζοντας αφενός οτι θα αποζημιωθούν και αφετέρου οτι θα ωφεληθούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι συμπολίτες τους.

Ο κ. Πουλιδάκης, ο οποίος εκτός από την ιδιότητά του στο δήμο, είναι κάτοικος της Νέας Χώρας ευχαρίστησε τους κατοίκους που έδωσαν έγκριση να προχωρήσει το έργο – σημειώνοντας μάλιστα οτι είναι συγγενείς του – ενώ αναφέρθηκε και στο τραγικό περιστατικό με το χαμό της 16χρονης που στάθηκε αιτία να γίνει αντίστοιχη παρέμβαση στο παρελθόν επί της Σελίνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook