Με μαντινάδες και ευχές τον υποδέχτηκαν στο νησί – Σειρά επαφών από το πρωί του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με φορείς του νησιού

Περιοδεία στην ανατολική Κρήτη ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έφτασε στο αεροδρόμιο της Σητείας με πολλούς κατοίκους να τον υποδέχονται με μαντινάδες και ευχές να γίνει σύντομα πρωθυπουργός.

«Αυριανέ πρωθυπουργέ η Σητεία σε στηρίζει
Και είναι σήμερα εδώ και σε καλωσορίζει

Αρχηγέ η ελπίδα μας είσαι και το κατέχεις
Γι’ αυτό να παίρνεις δύναμη από εμάς να αντέχεις

Γιατί όπως την έκαμε ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα χρειάζεται προσπάθεια να την εσώσεις τώρα

Σε λίγο ξεκουμπίζεται κι εσύ Κυριάκο αρχίζεις
Με την νέα Δημοκρατία μας από την αρχή να χτίζεις

Όλη η Ελλάδα σε ζητά πρωθυπουργός να γίνεις
Γιατί θεωρεί πως μόνο εσύ πολλές ελπίδες δίνεις

Είσαι ο αυριανός πρωθυπουργός χωρίς αμφιβολία
Και μάλιστα πιστεύουμε σε αυτοδυναμία».

Οι πρώτες συναντήσεις

Στο λιμάνι της πόλης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον σύλλογο επαγγελματιών αλιέων Σητείας και άκουσε τα προβλήματά τους, κι αμέσως μετά επισκέφθηκε το δημαρχείο όπου ενημερώθηκε από τους παραγωγικούς και τους επιστημονικούς φορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μερικά από τα θέματα που του έθεσαν ήταν η υπερφορολόγηση, η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου αλλά και οι ελλείψεις στις υποδομές Υγείας.

«Ως Κρητικός δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν Κρητικοί πολλών ταχυτήτων. Η Κρήτη είναι μία», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, εκφράζοντας για μία ακόμα φορά την αντίθεσή του στην απλή αναλογική όσον αφορά στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπως είπε στην παρέμβασή του η απλή αναλογική, όπως ψηφίστηκε, θα οδηγήσει σε ακυβερνησία. Δεσμεύτηκε δε να αλλάξει το νόμο του ΥΠΕΣ, Π. Σκουρλέτη όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική τονίζοντας πως «είναι αστείο να κόπτεται για ιδιωτικές επενδύσεις όταν ο βίος της δείχνει ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βάζει φόρους», και παρουσίασε σε γενικές πτυχές το όραμά του για τη χώρα που, όπως είπε, συνοψίζεται στην πρόταση «λιγότεροι φόροι περισσότερες δουλειές, ασφάλεια για όλους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και στην ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως λέει ψέματα όταν υποστηρίζει πως η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια. 

«Πρόκειται για το νέο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα. Έρχονται μειώσεις συντάξεων που μακάρι να μην έρχονταν. Τρία χρόνια τώρα πληρώνουμε τις σαχλαμάρες της κυβέρνησης. Πληρώνουμε το κόστος της αναξιοπιστίας τους» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στην Ιεράπετρα όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο. Η συνάντηση ξεκίνησε με ευχές του προέδρου της ΝΔ προς τον Μητροπολίτη καθώς ο τελευταίος γιορτάζει σήμερα τα γενέθλιά του κλείνοντας τα 47.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να επισκεφθεί από κοντά το έργο του φράγματος Μπραμιανών.

Στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποίησε μια βόλτα με χαλαρή διάθεση στους δρόμους της Ιεράπετρας κατά τη διάρκεια της οποίας πολίτες έσπευσαν να τον χαιρετήσουν από κοντά, ενώ ο ίδιος απόλαυσε μετέπειτα τον καφέ του μαζί με τοπικά στελέχη.

Ακολούθως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στο Δημαρχείο της Ιεράπετρας, σε όπου σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Κρήτης με θέμα: «Λειψυδρία στην Κρήτη – Δίνουμε Λύσεις». 

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι εδώ για να μείνει και είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Με την έλλειψη νερού που παρατηρείται αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα τόσο σε επίπεδο κεντρικής διακυβέρνησης, όσο και σε επίπεδο περιφέρειας και τοπικής αυτοδιοίκηση, τότε οι ίδιοι οι παραγωγοί θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης. “Δεν ερχόμαστε μόνο για να σας μιλήσουμε ερχόμαστε για να σας ακούσουμε και να συνδιαμορφώσουμε με τους τοπικούς φορείς λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε” πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναγκαία η ενίσχυση του φράγματος Μπραμιανών για εξασφάλισει αρδευτικού νερού

Το φράγμα των Mπραμιανών πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα. Αν έχω να διαλέξω για την Ιεράπετρα ένα δρόμο ή το φράγμα πρέπει να διαλέξουμε τα έργα για το φράγμα για την ενίσχυση του φράγματος των Μπραμιανών και για την εξασφάλιση νερού που είναι το κυρίαρχο για τους αγρότες της περιοχής. Το τελευταίο έργο για την ενίσχυση του φράγματος έγινε επί Κωνσταντίνου Μητσοτακη. Θα δώσουμε κίνητρα για την ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων έτσι ώστε το τελικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα να είναι θετικό και θα είναι κίνητρα είτε με την αντικατάσταση κουφωμάτων είτε ακόμα και για την αφαλάτωση.

 Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε οτι τα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κρήτης θα ήθελε να είναι πιο ευαίσθητα στα θέματα της διαχείρισης του νερού και μάλιστα να έχουν και συνεργασία με άλλες χώρες που είναι πιο προηγμένες από τη χώρα μας σε τέτοια ζητήματα.

Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θέλουμε τους επιχειρηματίες να επενδύουν στη Χώρα όμως είναι δυσβάσταχτο το φορολογικό και το ασφαλιστικό κόστος για τους επιχειρηματίες Εμείς έχουμε αποφασίσει να μειώσουμε τη φορολογία αλλά και το κόστος για τους εργαζόμενους. Θα στηρίξουμε την ιδιωτική οικονομία και τις ιδιωτικές επενδύσεις θα στηρίξουμε τα στηρίξει θα στηρίξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης.

 

Η Κρήτη δέσμια ενός δρόμου καρμανιόλα

Αναφερθείς στο θέμα του ΒΟΑΚ, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε οτι “ο Βόρειος οδικός άξονας είναι ο μεγαλύτερος οδικός άξονας της Κρήτης και τελευταίος που δεν έχει κατασκευαστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η Κρήτη είπε είναι δέσμια ενός δρόμου καρμανιόλα που κρατάει την ανάπτυξη της Κρήτης καθηλωμένη. Ο Βόρειος οδικός άξονας είναι προσωπική μου δέσμευση του κατασκευαστή από το Καστέλι μέχρι τη Σητεία και με όλους τους τοπικούς φορείς θα βρούμε τη βέλτιστη δυνατή λύση για τη χρηματοδότηση του έργου

Επιπλέον. ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της Ιεράπετρας, για την αποφαση τους να μετονομάσουν την οδό Μιραμπέλλου σε οδό Κ. Μητσοτάκη. 

 
 
 

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα είναι στον Άγιο Νικόλαο όπου και θα συναντηθεί με φορείς της περιοχής. Το απόγευμα θα μεταβεί στο Οροπέδιο Λασιθίου και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης. Στις 19:30 ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. (Ξενοδοχείο Ibis Styles Heraklion Central). Τέλος θα παραστεί στο Γάζι Ηρακλείου σε εκδήλωση για την ονοματοδοσία οδού «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»

με πληροφορίες από ΑΠΕ / φωτο Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook