Ένα ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο παραδόθηκε σήμερα στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αμαρίου.

Πρόκειται για ένα απορριμματοφόρο τύπου πρέσας, χωρητικότητας 16 m³, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO-6 (OBD C) που πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και  διαθέτει από τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας διασφαλίζοντας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους καθαριότητας. 

Η «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ» προϋπολογισμού 118.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 %, χρηματοδοτήθηκε  από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με το ποσό των 74.400,00 ευρώ από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το υπόλοιπο ποσό των 43.600,00 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από τακτικά έσοδα (ίδιους πόρους) του Δήμου Αμαρίου.

Την παραλαβή έκανε ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός ο οποίος,  εξέφρασε την ικανοποίησή τονίζοντας πως: «Η παραλαβή του απορριμματοφόρου αποτελεί επίτευξη μιας επίπονης και στοχευμένης προσπάθειας που ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας.  Συνεπείς στην υπόσχεσή μας προς τους δημότες για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και προς τους εργαζομένους της Υπηρεσίας Καθαριότητας για ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας, ξεκινήσαμε ένα αγώνα προκείμενου την αντικατάσταση του υπάρχοντος απορριμματοφόρου το οποίο μετράει, πάνω από τριάντα έτη κυκλοφορίας – το παλαιότερο απορριμματοφόρο σε όλη την Ελλάδα. Ευχαριστούμε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη για την πολύτιμη στήριξη και αρωγή του καθ’ όλη τη διαδικασία έως την επίτευξη του στόχου μας. Καταφέραμε έτσι να αποδείξουμε ότι μέσα από προσεκτικό σχεδιασμό θέτοντας προτεραιότητες και  ιεραρχώντας τις ανάγκες μας μπορούμε να πετύχουμε αυτό που ως τώρα φάνταζε ακατόρθωτο»  

 «Η σημερινή παραλαβή του απορριμματοφόρου αποτελεί προσωπικό στοίχημα για το Δήμαρχο κ. Παντελή Μουρτζανό. Ένα πάγιο αίτημα του Δήμου μας, επιτέλους ικανοποιείται. Η  καθαριότητα είναι μια δύσκολη και καθημερινή μάχη και ευχαριστώ τους εργαζομένους που ανταποκρίνονται επάξια στο δύσκολο έργο τους. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε προχωρήσει στην αντικατάσταση πλέον των εκατό φθαρμένων κάδων ενώ ταυτόχρονα, εντείνουμε  τις προσπάθειες μας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε., για έναρξη προγράμματος  τοποθέτησης κάδων ανακύκλωσης στους οικισμούς του Δήμου μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος σε θέματα Καθαριότητας κ. Γιώργος Σταθωράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook