Πληθωρικός, εκρηκτικός, χειμαρρώδης, οξύς, ιδιαίτερος. Με μια καριέρα 45 χρόνων στη δημοσιογραφία, ο «πολύς» Γιώργος Τράγκας δεν έχει τίποτα να αποδείξει. Αλλά, όπως πάντα, έχει πολλά να πει.

Κοιμάστε ήσυχος;
Όχι πάντα. Με απασχολεί το γεγονός πως η χώρα έχει ατμόσφαιρα αποικίας, προτεκτοράτου και Κολομβίας. Με απασχολεί και για τους δύο μου γιους, με απασχολεί για τη νεαρή σύζυγό μου και γενικότερα για τη ζωή των συμπολιτών μου. Δεν αποκλείεται να πολιτευτώ. Έκανα μια καριέρα 45 χρόνων. Το σάκχαρό μου δεν θα μου επιτρέψει για πολύ ακόμη να σηκώνομαι από τις 06.30 το πρωί και να δουλεύω έως τις 12.00 τη νύχτα. Το διαισθάνομαι. Πηγαίνω στον Real FM γιατί αυτή η επικοινωνία που έχω το πρωί με τους ακροατές είναι μεθυστική. Μου δίνει το δικαίωμα να λέω πως κάτι κάνω. Υπάρχουν βέβαια και φθορές. Όταν φεύγω από το ραδιόφωνο το κόβω το τσιγάρο, όταν πηγαίνω το ξαναρχίζω.

Η τηλεόραση δεν μ’ απασχολεί στο βαθμό που μ’ απασχολούσε. Αν ο Νίκος Χατζηνικολάου γυρίσει σε κάποιο δελτίο και θελήσει να με έχει μαζί του, θα πάω. Σε διαφορετική περίπτωση, επειδή μπορώ να είμαι φιλοξενούμενος σε διάφορες εκπομπές –όπου μάλιστα έχω και το δικαίωμα της επιλογής– δεν μ’ απασχολεί.

Είπατε πριν πως σκέφτεστε να πολιτευτείτε…
Ναι, είναι στο μυαλό μου. Η αντίρροπη σκέψη μου είναι πως ως δημοσιογράφος και σχολιαστής είχα πάντα μια ανεξαρτησία και το δικαίωμα που έχω να χαιρετάω όλο τον κόσμο, χωρίς να ντρέπομαι.Όχι πολύ. Γιατί και ως δημοσιογράφος ντρεπόμουνα…

\"Γιώργος

Γιατί ντρεπόσασταν;
Διότι ο δημοσιογραφικός κόσμος έχει παίξει καταστρεπτικό ρόλο στην πορεία του τόπου και της κοινωνίας μας. Είναι φοβερό πως κανένα μέσο ενημέρωσης και κανένας ανάμεσά μας δεν μιλούσε για τη δυναμική του χρέους.
 
\"\" Είναι φοβερό πως η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων που έβλεπαν τι συνέβαινε δεν έλεγε πως σε πέντε με επτά χρόνια η χώρα θα βρίσκεται σε ανεπάρκεια δανεισμού. Αυτή είναι η μεγάλη ηθική ευθύνη του δημοσιογραφικού κόσμου.

Οι δημοσιογράφοι ασχολούνταν πάντα με τα σκάνδαλα που πρόβαλλε η αντιπολίτευση και οι κυβερνήσεις εναλλάσσονταν σύμφωνα με αυτά που ήθελαν τα έσω και τα έξω κέντρα. Κανείς δεν έλεγε στο κέντρο πως η πορεία της χώρας είναι προς τον γκρεμό. Είναι φοβερό πως ένα μέρος του δημοσιογραφικού κόσμου «μεγιστοποίησε» το χρηματιστήριο για να φτιάξει μια πυραμίδα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να χάσει τα λεφτά του. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες μοίρασαν 22 δισ. που ήταν λεφτά από δανεισμό και κανείς δεν είπε «τι γίνεται, ρε παιδιά». Όλοι βγήκαν μετά.

Όσο για το κεφάλαιο γυναίκες, τόνισε: \”Εδώ και 12 χρόνια ζω με τη Μαρία Καρρά. Την παντρεύτηκα δύο φορές, μπορεί να την παντρευτώ και μία τρίτη. Ξέρεις, in spirit. Ζούμε πολύ καλά, αισθάνομαι ότι μπορεί και να τα έχει βρει μαζί μου. Έχω φύγει λοιπόν από το \”σπορ\”.


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook