Θεωρείται μεγάλη τουριστική προβολή για την Κρήτη στην Κίνα

Μεγάλη τουριστική προβολή για την Κρήτη στην Κίνα αλλά και παγκοσμίως θα αποτελέσει η κινηματογραφική ταινία που προετοιμάζει εταιρεία παραγωγής με το χρονικό της διάσωσης των χιλιάδων Κινέζων πολιτών πριν 7 χρόνια από την εμπόλεμη τότε Λιβύη στην Κρήτη και την επιστροφή τους στην πατρίδα τους.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη με την Κινεζική αντιπροσωπεία για την παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας και για το θέμα ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου της Κινεζικής Κυβέρνησης στους τομείς του Πολιτισμού, Βιομηχανίας, Επενδύσεων Λι Χουέϊ, καθώς και στελέχη της κινηματογραφικής εταιρείας παραγωγής αλλά και από την καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου στο Πεκίνο Πελαγία Καρπαθιωτάκη.

Η Περιφέρεια Κρήτης και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα είναι αρωγοί για την ολοκλήρωση της κινηματογραφικής ταινίας όπου στο σενάριο θα περιγράφεται το δραματικό χρονικό της διάσωσης από τον πόλεμο στην Λιβύη το 2011 και στη συνέχεια την μεταφορά και φιλοξενία των χιλιάδων εργαζόμενων Κινέζων στην Κρήτη, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη ο οποίος προσκλήθηκε από τον Λι Χουέϊ να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της ταινίας το 2020, επισημαίνοντας ότι η ταινία θα ενισχύσει τον εισερχόμενο τουρισμό στην Κρήτη από την Κίνα.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2019 και η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους το 2020 αρχικά στην Κίνα, ενώ θα υπάρξει και διεθνής διανομή. Τα μέλη της κινέζικης αντιπροσωπείας εξέφρασαν επίσης στον κ. Αρναουτάκη τον θαυμασμό τους για την φύση, το περιβάλλον της Κρήτης και το μοναδικό όπως ανέφεραν κλίμα του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης συναντήθηκε χθες στην Αθήνα με τον γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο με θέμα το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας και της Περιφέρειας για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην Κρήτη. Την ευκαιρία έδωσε και η επίσκεψη του κλιμακίου των Κινέζων από την China Intercontinental Communication Center (CICC) και την εταιρεία παραγωγής Stellar Mega Ltd για την υλοποίηση της κινηματογραφικής παραγωγής, που σημαντικό μέρος της διερευνάται να γυριστεί στην Κρήτη. Στην συζήτησή τους εκτίμησαν ότι η προβολή της ταινίας στην Κίνα θα δώσει μεγάλη ώθηση στον τουρισμό του νησιού, ενώ θα δημιουργήσει και θέσεις απασχόλησης.

Η Κρήτη όπως επισημάνθηκε στη συζήτηση του γ.γ με τον περιφερειάρχη, με τον αρχαίο της πολιτισμό και την μεγάλη προσφορά διαφορετικών τοπίων, μπορεί να αναδειχθεί σε προνομιακό τόπο γυρισμάτων οπτικοακουστικών παραγωγών. Σύντομα η Περιφέρεια Κρήτης θα είναι έτοιμη να δημιουργήσει και Film Office, ένα κόμβο διαχείρισης των αιτημάτων κινηματογράφησης και φωτογράφησης, καθώς και διασύνδεσης των επαγγελματιών και φορέων που σχετίζονται με την εκτέλεση μιας παραγωγής (από την εστίαση και τα σκηνικά ως τα αυτοκίνητα και τους χώρους αποθήκευσης).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook