Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα στο Ηράκλειο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνέντευξη τύπου που δίνει  ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο Ηράκλειο, στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα πλαίσια της επίσκεψης του στο νησί.

Ο κ. Μητσοτάκης, δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους και ανέλυσε τα σχέδια του κόμματος.

Ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Δεν γνωρίζω όλα τα δεδομένα στην κρίση με τη Ρωσία. Εύχομαι και ελπίζω να μην υπάρξει κλιμάκωση των σχέσεων μας με τη Ρωσία. Εύχομαι να μην επιχειρήσουν κάποιοι να χρησιμοποιήσουν το θέμα αυτό για εσωτερική κατανάλωση όπως κάποιοι ήδη επιχειρούν ειδικά στο θέμα των αντιδράσεων για τη συμφωνία των πρεσπων. Αντιδράσεις που είναι δικαιολογημένες γιατί η κυβέρνηση έδωσε την εθνότητα στους γείτονες που πανηγυρίζουν.
Η νέα δημοκρατία είναι αντίθετη με τη συμφωνία αυτή. Η νέα δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία αυτή αν έλθει στη βουλή.
Επιθυμία μας είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει στη χωρά. Δεν ξέρω αν ο κ Τσίπρας επιλέξει να το κάνει το φθινόπωρο ή να πάει σε 4πλες εκλογές. Αυτή τη στιγμή η χωρά χρειάζεται μια επανεκκίνηση που η νέα δημοκρατία μπορεί να δώσει στη χωρά. 

Ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει ένα άτυπο 4ο μνημόνιο. Μέτρα τόσο για το 2019 και για το 2020. Μέτρα που προβλέπουν και τη μείωση των συντάξεων. Εμείς καταθέσαμε μια τροπολογία που ουσιαστικά καταργούσε τη μείωση των συντάξεων. Κάνεις δε θέλει και κάνεις δεν κρίνει ούτε φυσικά η νέα δημοκρατία πως το κόψιμο των συντάξεων είναι απαραίτητο. 

Το κόμμα είναι σε εκλογική ετοιμότητα. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο να γίνουν εκλογές. Βρίσκω ειρωνικό ο κ Τσίπρας να διαφημίσει με ένα ακόμα βίντεο την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών κάτι που είχα προτείνει από το 2004. Είχαμε προτείνει και την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού που ο κ Τσίπρας αρνήθηκε. Θα είναι μια από τις πρώτες μας νομοθετικές παρεμβάσεις όταν γίνουμε κυβέρνηση και όπως ξέρετε χρειάζονται 200 βουλευτές όποτε η νέα βουλή και οι βουλευτές θα βρεθεί προ των ευθυνών τους”. 
 

Αναφερόμενος στο θέμα του Βόρειου οδικού άξονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον Κρητικό λαό τα χρονοδιαγράμματα είπε που είχαν θέσει ο κ Τσίπρας και ο υπουργός υποδομών δεν τηρήθηκαν ποτέ και ούτε πρόκειται να τηρηθούν και αυτή τη φορά όπως είπε η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει μία μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού για το βόρειο οδικό άξονα από το Καστέλι μέχρι τη Σητεία και να αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης.

Σε συζήτηση που είχε αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου με δημοσιογράφους δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν διόδια για τους κρητικούς καθώς όπως είπε πουθενά στον κόσμο δεν έχουν εξαιρεθεί οι μόνιμοι κάτοικοι ενός τόπου από την πληρωμή διοδίων για το αεροδρόμιο του Καστελίου τόνισε ότι είναι πεπεισμένος ότι χρειάζεται το συγκεκριμένο έργο καθώς όπως είπε το Νίκος Καζαντζάκης δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της τουριστικής ανάπτυξης που θα έχει η Κρήτη τα επόμενα χρόνια. Για τον τουρισμό ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξουν κίνητρα έτσι ώστε να γίνουν αναβάθμισης τουριστικών μονάδων συγκεκριμένα κίνητρα κ περιβαλλοντικού χαρακτήρα που θα δώσουν θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενώ αναφερόμενος στο θέμα της διασύνδεσης της Κρήτης με το μεγάλο καλώδιο είπε ότι είναι μία δυσμενής εξέλιξη που υπάρχει για το συγκεκριμένο έργο και τόνισε ότι θα πρέπει η διασύνδεση της Κρήτης με την Ηπειρωτική Ελλάδα να είναι ένα έργο πρώτης προτεραιότητας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook