Κατ’ αρχήν θετικό το ΕΒΕΧ σε συνάντηση που είχε για το θέμα με τον δήμαρχο Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας συγκάλεσε σήμερα το μεσημέρι σύσκεψη στο Δημαρχείο για την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» (ΑΔΑ: Ω25Σ465ΧΙ8-ΟΛΩ), που είναι στο  πλαίσιο της πρόσκλησης του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία και το οποίο προτείνεται εκ του Δήμου Χανίων, να εφαρμοστεί σε συνεργασία με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, κ. Αντώνης Ροκάκης με τους συνεργάτες του, οι Αντιδήμαρχοι Χανίων Γιώργος Ξανθουδάκης και Ελπίδα Τσιτσιρίδη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η δράση χρηματοδοτεί μέχρι ποσού 1,9 εκ. Πιο συγκεκριμένα χρηματοδοτούνται τεχνικά έργα αναβάθμισης του Δημοσίου Χώρου (Αναπλάσεις κ.α.), προμήθεια και εγκατάστασης συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας, καθώς και ενέργειες ανάδειξης της εμπορικής ταυτότητας της περιοχής.

Η πλατεία 1866 προτεινόμενη για τη δημιουργία open mall

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας ενημέρωσε ότι η προτεινόμενη από το Δήμο, περιοχή παρέμβασης είναι η πλατεία 1866, η οποία συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές του, εν λόγω, προγράμματος.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ βρήκε ενδιαφέρουσα την πρόταση του Δήμου Χανίων, διάκειται θετικά και ενημέρωσε ότι θα την θέσει στο Δ.Σ. του ΕΒΕΧ, το οποίο και θα αποφασίσει σχετικά, επί του θέματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook