Εκπληκτικά έργα τέχνης με θέμα την παγκόσμια ειρήνη  «αναδύονται» μέσα από το μάρμαρο, στις εργασίες του 9ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής δήμου Ηρακλείου που γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειας  Κρήτης- Π.Ε.Ηρακλείου.

Το 9ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής  ξεκίνησε στις 9 και θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιουλίου, στο χώρο της υπαίθριας Γλυπτοθήκης Βενεράτου,  δημοτικής ενότητας Παλιανή.  Οι γλύπτες, μπροστά στα μάτια του φιλότεχνου κοινού,  σμιλεύουν ο καθένας από έναν όγκο μαρμάρου της τάξεως του 1 κυβικού μέτρου,  για να αποδώσουν εξαιρετικά έργα τέχνης τα οποία φεύγοντας θα αφήσουν στον τόπο μας.

Όλοι, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να απολαύσουν τους γλύπτες να φιλοτεχνούν τα έργα τους, κάθε μέρα μέχρι τις 29 Ιουλίου, παρακολουθώντας συγχρόνως τη διαδικασία πώς από τους ακατέργαστους όγκους μαρμάρου δημιουργούνται έργα τέχνης ! Είναι αυτονόητο ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Στο 9ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής δήμου Ηρακλείου που γίνεται με τη συνδιοργάνωση της της Περιφερειας Κρήτης  Κρήτης- Π.Ε.Ηρακλείου  παίρνουν μέρος  ο Σύρος γλύπτης Aktham AbdoulHamid , ο Βούλγαρος  Radoslav Sultov, ο γλύπτης από το  Περού Alberto Gedeón Soto, καθώς και οι Έλληνες γλύπτες Βασίλης Βασίλη, Ανδρέας Αραπάκης, Χαρά Πλατάκη,  Ιωσήφ Σηφάκης, Αμαλία Φλώρου και Μανώλης Χαρκούτσης. Όλοι οι γλύπτες έχουν παραλάβει το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Ειρήνη», μεταφρασμένο ή στην ελληνική γλώσσα.

Συγχρόνως, στο πλαίσιο του συμποσίου γίνονται δωρεάν μαθήματα ψηφιδωτού για μικρούς και μεγάλους, από τον ψυχολόγο – ψηφιδογράφο  Κώστα Θαλασσινάκη.

Η τελετή λήξης του 9ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. με τους γλύπτες να παραδίδουν στον τόπο μας τα οκτώ γλυπτά τους. Στην εκδήλωση θα γίνει εικαστική έκθεση των παιδιών του ΚΔΑΠ  Παλιανής με θέμα την ειρήνη, την οποία επιμελήθηκε η Χρύσα Βαθιανάκη. Επίσης, τα παιδιά του ΚΔΑΠ Παλιανής θα παρουσιάσουν χορογραφία σύγχρονου χορού πάνω στο μελοποιημένο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου με θέμα την ειρήνη, υπό την επιμέλεια της Εμμανουέλας Κοκοβάκη.

Σημαντική στη διοργάνωση του συμποσίου είναι η συμβολή των τοπικών συμβουλίων και των πολιτιστικών συλλόγων Βενεράτου, Αυγενικής, Κερασίων, Σίβας και Δαφνών, του συλλόγου Γυναικών δημοτικού διαμερίσματος Παλιανής «Άμπελος» και του αθλητικού σωματείου «Παλιανή». Επίσης, πολύτιμη είναι η συμβολή τοπικών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook