Και να ο λόγος που στην Κρήτη είμαστε βαθιά νυχτωμένοι

Έχουμε ένα θησαυρό στην Κρήτη. Για την ακρίβεια έχουμε πολλούς, ωστόσο ένας από αυτούς, από τους πιο σημαντικούς, λέγεται κρητικό ελαιόλαδο.

Αυτό το γνωρίζουμε οι ίδιοι. Καλό όμως θα ήταν να το μάθουν και οι υπόλοιποι, όσοι ζουν εκτός Ελλάδας. Να το μάθουν τόσο καλά που να το εκτιμούν, να τους έρχετε πρώτο στη σκέψη και τελικά να φτάσουν στο σημείο να το αναζητούν. Τι κάνουμε γι’ αυτό; Κάτι αποσπασματικές κινήσεις που με το ζόρι αγγίζουν τη μετριότητα. Τετριμμένες προσπάθειες σαν περιφέρεια και σαν χώρα που περιορίζονται σε ταξιδάκια στο εξωτερικό και ένα – δυο περίπτερα σε διεθνείς εκθέσεις που “πέρασαν και δεν άγγιξαν”

Τι έκανε η Ισπανία και μας έβαλε τα γυαλιά

Και έρχεται τώρα εδώ να μας βάλει τα γυαλιά η Ισπανία και να μας δείξει όχι μόνο πώς παίζεται το παιχνίδι αλλά πώς η ίδια φτιάχνει τους όρους του παιχνιδιού.

Ένα από τα  αεροσκάφη της Iberia (της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ισπανίας) θα πετά πάνω από την Ευρώπη διαφημίζοντας το ισπανικό ελαιόλαδο.

Το αεροπλάνο είναι ένα A319, το οποίο εκτελεί μικρές και μεσαίες διαδρομές και πτήσεις προς 37 αεροδρόμια 17 χωρών. Πάνω στο αεροπλάνο αναγράφεται “Ας κάνουμε τον κόσμο πιο νόστιμο” δίπλα στην εικόνα του ισπανικού ελαιολάδου. Οι εμπνευστές θεωρούν ότι αυτή η διαφήμιση θα έχει εκατομμύρια επιδράσεις σε έξι μήνες. 

Αυτή η δυναμική προβολή του ισπανικού ελαιολάδου, το οποίο θα εντυπωθεί στο μυαλό χιλιάδων επιβατών από πολλές χώρες, είναι μια μόνο από τις δράσεις της παγκόσμιας εκστρατείας που πραγματοποιεί η Ισπανία σε συνεργασία με την Ε.Ε.

Πρόκειται για το Olive Oil World Tour το οποίο τα επόμενα τρία χρόνια θα στοχεύσει στην προβολή του ισπανικού ελαιολάδου σε χώρες όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλδιο και η Ολλανδία.

Στις αίθουσες αναμονής των κύριων αεροδρομίων, των σιδηροδρομικών σταθμών, των σταθμών κρουαζιερών, χιλιάδες ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ισπανικό ελαιόλαδο μέσω γευσιγνωσιών, εκθέσεων ακόμα και ειδικά διαμορφωμένων χώρων για παιδιά.

Στην Κρήτη εντωμεταξύ και στην Ελλάδα, θα λέμε αναμεταξύ μας πόσο καλό είναι το ντόπιο ελαιόλαδο και θα επισκεπτόμαστε πού και πού καμιά έκθεση του εξωτερικού έχοντας την αυταπάτη ότι κάναμε το καθήκον μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook