Οι δύο πρωταθλητές Τζορτζ Τζαμάλ και Τζατ Γκοσν θέλουν να γράψουν ιστορία

Δύο πρωταθλητές από το Λίβανο, οι Τζορτζ Τζαμάλ και Τζατ Γκοσν αναχώρησαν το πρωί από τη μαρίνα της Λάρνακας για να φτάσουν στην πόλη Μπατρούν του Λιβάνου με ιστιοσανίδες. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ματρούν.

Στην αναχώρηση των δύο πρωταθλητών παραβρέθηκαν ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Λιβανέζος ομόλογος του, Γκεπράν Μπασίλ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε χαρά για την παρουσία του Λιβανέζου ομολόγου του και δήλωσε ότι η εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Μπατρούν, «αποδεικνύει την εγγύτητα των δύο χωρών, κάτι που αντανακλάται στις πολιτικές και στις οικονομικές μας σχέσεις καθώς και στις σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς».

Προσβλέπουμε , συνέχισε, να εργαστούμε μαζί για να ενισχύσουμε περαιτέρω αυτή τη σχέση μέσω και εκδηλώσεων, όπως η σημερινή, οι οποίες, σημείωσε, «είναι πάρα πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα στο να φέρουν τους λαούς μας ακόμη πιο κοντά».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου ευχαρίστησε τον κ. Χριστοδουλίδη, τον οποίον χαρακτήρισε φίλο της χώρας του, και είπε ότι η εκδήλωση αποτελεί κάτι πολύ σημαντικό και αποδεικνύει τις στενές σχέσεις ανάμεσα σε Κύπρο και Λίβανο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η θάλασσα μεταξύ μας είναι τρόπος επικοινωνίας και όχι εμπόδιο, Δείχνει πώς μπορούμε να έρθουμε κοντά και η απόσταση ανάμεσα μας δεν είναι σημαντική. Έχουμε να προσβλέπουμε σε πολλά», δήλωσε ο Γκεπράν Μπασίλ.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου εξέφρασε την επιθυμία για περαιτέρω σύσφιγξη των ήδη στενών διμερών σχέσεων σε διάφορους τομείς, περιλαμβανομένου και του τομέα του Τουρισμού.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook