Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον πρώην –πλέον– συνεργάτη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος φαίνεται σε βίντεο να δέρνει διαδηλωτή κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη διαδήλωση για την Πρωτομαγιά.

Σύμφωνα με το περιοδικό Closer, ο άνδρας που δέχτηκε τα χτυπήματα του Μπεναλά κατάγεται από την Ελλάδα και μετά το περιστατικό κρατήθηκε τουλάχιστον τέσσερις ώρες, έως ότου να αποφασίσει η εισαγγελία να ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο νεαρός Έλληνας έδωσε στην αστυνομία ψεύτικη ταυτότητα, μια που ανήκε σε Έλληνα μπασκετμπολίστα!

Μια ακόμη αποκάλυψη έρχεται από το Europe 1. Ο Μπεναλά είχε ζητήσει ειδική άδεια για να μπορεί να βρίσκεται στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς. Δυο μέρες πριν από τη διαδήλωση, ο σύμβουλος του Εμανουέλ Μακρόν είχε ζητήσει να του επιτραπεί να είναι «παρατηρητής» της επιχείρησης της αστυνομίας για την πορεία της Πρωτομαγιάς. Η εξουσιοδότηση του δόθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Μόνο που ο 26χρονος Μπεναλά μόνο παρατηρητής δεν έμεινε. Μαζί του ήταν και ο Βενσάν Κρας, σωματοφύλακας που εργαζόταν στο κόμμα του Μακρόν. Κι αυτός έχει συλληφθεί.

Παρατείνεται η κράτηση του Μπεναλά και του Κρας

Στο βίντεο που έφερε στο φως η Monde, ο στενός συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να τον σέρνει στο έδαφος, να τον χτυπά στο κεφάλι, να τον πατά στο στήθος και να αποχωρεί από το σημείο προς ένα καφέ όταν ένας από τους διαδηλωτές που κατέγραψαν τα… κατορθώματά του, τον εγκαλεί γιατί χτύπησε το κεφάλι του θύματός του στην άσφαλτο.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο Μπεναλά καθώς και ο Βενσάν Κρας, ο αστυνομικός που ήταν μαζί του κατά τη διάρκεια των γεγονότων, τέθηκαν υπό κράτηση, η οποία σύμφωνα με την εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας παρατείνεται από σήμερα το πρωί και ενδεχομένως για ένα 24ωρο.

Υπό κράτηση έχουν τεθεί και τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν αρχικά τεθεί σε διαθεσιμότητα για την “απόσπαση εικόνων από ένα σύστημα βιντεοεπιτήρησης” για την ασφάλεια και την “παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου”.

Την ίδια ώρα, νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ θα καταθέσει το πρωί της Δευτέρας στην Νομική Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης Μπεναλά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook