Οι βλεφαρίδες ξέρεις καλά ότι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο βλέμμα σου αρχικά και κατ’ επέκταση σε όλη την όψη του προσώπου σου.

Γι’ αυτό δεν παραλείπεις ποτέ το mascara, το οποίο τις αναδεικνύει και καλύπτει τα αδύνατα σημεία σου, που μπορεί να είναι η έλλειψη όγκου ή μάκρους. Ωστόσο, οι βλεφαρίδες είναι συνήθως εύθραυστες και ειδικά αν τις βάφεις καθημερινά και δεν φροντίζεις να τις ξεβάφεις σωστά, τότε θα αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο αδύναμες. Αν όμως, ακολουθήσεις μερικά απλά tips που θα προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να δυναμώσουν και να είναι έτοιμες για το πιο σαγηνευτικό σου βλέμμα. 

Πες ναι στα έλαια. Το καστορέλαιο, το αμυγδαλέλαιο αλλά και το ελαιόλαδο είναι θρεπτικά για τις βλεφαρίδες σου. Βούτα ένα καθαρό βουρτσάκι mascara σε ένα από αυτά τα έλαια και πέρασέ το στις βλεφαρίδες σου, όπως κάνεις με το mascara. Κάν’ το κάθε βράδυ για μερικές μέρες, σαν θεραπεία και θα δεις πολύ γρήγορα αποτέλεσμα. 

Η βαζελίνη είναι ένας ακόμα σύμμαχος των βλεφαρίδων σου. Την έχεις σίγουρα στο σπίτι και μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να απλώσεις μία μικρή ποσότητα με τα ακροδάχτυλά σου στις βλεφαρίδες σου. 

Κάτι ακόμα που βοηθάει πολύ στην υγεία των βλεφαρίδων σου είναι η διατροφή. Όπως συμβαίνει και με τα μαλλιά σου, έτσι και με τις βλεφαρίδες, είναι χρήσιμο να τρέφεσαι σωστά, να λαμβάνεις τις απαραίτητες βιταμίνες και πρωτεΐνες και να πίνεις πολύ νερό. Τότε οι βλεφαρίδες σου δεν θα χάσουν τη λάμψη τους και τη δύναμή τους, το ίδιο και τα μαλλιά σου. 

Extra tip: Θα ξέρεις ότι πρέπει να βουρτσίζεις καθημερινά τα μαλλιά σου για το καλό τους. Αυτό ισχύει και για τις βλεφαρίδες σου που καλό είναι να τους κάνεις ένα ήπιο χτένισμα με ένα το ειδικό βουρτσάκι, χωρίς να επιμείνεις πολύ. Θα δείχνουν πιο όμορφες με mascara ή χωρίς. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook