Τη Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018, άρχισαν στην OAK οι εργασίες του Συνεδρίου “JCrete”, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουλίου 2018. Το “JCrete” αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό Συνέδριο – παγκοσμίως – για θέματα ηλεκτρονικής καινοτομίας στον κόσμο.

Στην πραγματικότητα η καινοτομία του –συν τοις άλλοις– έγκειται στο γεγονός ότι το JCrete (http://www.jcrete.org) δεν είναι απλώς ένα Συνέδριο –τουλάχιστον όχι με τη στενή έννοια του όρου– αλλά μία συνάντηση με σκοπό την αλληλογνωριμία και την προαγωγή των Νέων Τεχνολογιών.

Το Συνέδριο παρακολουθούν διάσημοι προγραμματιστές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, εξειδικευμένοι στη γλώσσα των ηλεκτρονικών υπολογιστών «Java», μία από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού. Το φετινό Συνέδριο παρακολουθούν 150 ειδικοί επιστήμονες. 

Στο πλαίσιο των εργασιών και των συζητήσεων, οι σύνεδροι προγραμματίζουν διάφορες εκδρομές για να γνωρίσουν τον Πολιτισμό και την Παράδοση της Κρήτης.

Μετά τη λήξη του συνεδρίου, το Σάββατο 28 Ιουλίου (πρωί), θα οργανωθεί όπως κάθε χρονιά, δωρεάν Ημερίδα για παιδιά (JCrete4kids). Είναι μία ευκαιρία για νέες και νέους να προβληματιστούν για την αξία του ηλεκτρονικού υπολογιστή και να αναζητήσουν νέες προοπτικές, πέρα από τις επιπόλαιες προκλήσεις που προσφέρουν τα ηλεκτρονικά δίκτυα. Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής αποτελεί εργαλείο και όχι παιχνίδι!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook