Α. Ροκάκης: «Στηρίζουμε κάθε επιχειρηματική προσπάθεια φιλικά προσκείμενη στο περιβάλλον»

Την έναρξη του 7ου Θερινού Σχολείου στην Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία παρακολούθησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης, ο οποίος στο χαιρετισμό του δήλωσε:

«Δεν κληρονομούμε τη γη από τους προγόνους μας, τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας», τονίζεται σε μια σοφή παροιμία που έχει τις ρίζες της στους αυτόχθονες της Αμερικής.

Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας, το οξυγόνο μας, η ζωή μας. Είναι κάτι που δίχως αυτό δεν υπάρχουμε.

Η δημοσιογραφία από την άλλη πλευρά, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, αποτελεί ένα ισχυρό μέσο ενημέρωσης του πολίτη, αλλά και αφύπνισης, κάτι που προσδοκούμε όλοι να γίνει μέσω και της εξειδικευμένης πλέον περιβαλλοντικής δημοσιογραφίας. Εδώ έγκειται και η σημαντικότητα του εν λόγω θερινού σχολείου.

Οι εποχές αλλάζουν, τα πράγματα εξελίσσονται, η τεχνολογία προχωρά, το περιβάλλον όμως φαίνεται να βρίσκεται σε κρίση λόγω των δικών μας επιβαρύνσεων.

Στην μεγάλη πρόκληση που ονομάζεται «προστασία του περιβάλλοντος» δεν γίνεται παρά να είμαστε ο καθένας από την πλευρά του και τη θέση του, συμμέτοχοι και ενεργοί.

Με δεδομένες τις σημερινές συνθήκες, η Ε.Ε. βλέπουμε ότι έχει κάνει μια γενναία στροφή προς το «πράσινο επιχειρείν», θέτοντας τις βάσεις για μια σύγχρονη οικονομία, η οποία αντιμετωπίζει το σεβασμό προς το περιβάλλον ως ευκαιρία και όχι ως εμπόδιο.

Ως Επιμελητήριο Χανίων, θέλω να ξέρετε ότι στηρίζουμε την περιβαλλοντική πρωτοβουλία, αλλά και κάθε επιχειρηματική προσπάθεια φιλικά προσκείμενη στο περιβάλλον! Το μέλλον είναι μπροστά μας. Εμείς πρέπει να επιλέξουμε τα χρώματα που θα του δώσουμε…»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 7ο θερινό σχολείο περιβαλλοντικής δημοσιογραφίας μετέχουν: το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το Παρατηρητήριο Περιβαλλοντικού Δικαίου/Δικηγορικός Σύλλογος Χανιών, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ το πρόγραμμα στηρίζουν η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου, ο Δήμος Πλατανιά, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης και το Επιμελητήριο Χανίων.

Στο 7ο Θερινό Σχολείο συμπεριλαμβάνονται: α) τρεις ανοικτές ημερίδες με θέμα το «Περιβάλλον και ΜΜΕ» με συμμετοχή 170 (εκατό εβδομήντα) ατόμων και β) το πρόγραμμα εκπαίδευσης διάρκειας 7 (εφτά) ημερών σε θέματα κλιματικής αλλαγής, ανακύκλωσης, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook