Όλη νύχτα οι πύρινες φλόγες αποτέφρωναν εκτάσεις στον Αποκόρωνα και στον Πλατανιά – Καλύτερη η κατάσταση σήμερα στον Αποκόρωνα, σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στο Κακόπετρο σε δύσβατο περιοχή – Στο σημείο επιχειρούν και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα

Συνεχίζει και σήμερα το πρωί, αν και με πολύ μικρότερη ένταση το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στον Αποκόρωνα στο ύψος της περιοχής του Αγίου Φανουρίου με το μέτωπο στη συνέχεια να επεκτείνεται ανεξέλεγκτα προς τις Βρύσες, το Καλαμίτσι και το Νίπος.

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ολονύχτια και συνεχίζεται και σήμερα καθώς παρουσιάζονται διαρκείς αναζοπυρώσεις. Στην κατάσβεση επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων.

Η μεγάλη φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλες εκτάσεις δάσους, χιλιάδες ελαιόδεντρα ενώ έκαψε κτίρια και οδήγησε στο νοσοκομείο 4 άτομα. Το βράδυ δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Μάχη των πυροσβεστών στο Κακόπετρο – Η πυρκαγιά μαινεται σε δύσβατη, ορεινή περιοχή

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στο Κακόπετρο του δήμου Πλατανιά. Η πυρκαγιά μαίνεται σε ορεινή περιοχή και στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα και δύο πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Οι φλόγες έχουν πλησιάσει τις κεραίες στην περιοχή και γίνεται προσπάθεια να αποτραπεί η επέλαση της φωτιάς στο σημείο

Δείτε και φωτογραφίες του Γιάννη Δεσποτάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook