Ανάμεσα στα 2.977 θύματα από 93 διαφορετικές εθνικότητες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, υπήρχαν 36 άτομα ελληνικής καταγωγής.

Ο αριθμός, όμως, των Ελληνοαμερικανών μπορεί να είναι μεγαλύτερος, επειδή είναι πολύ πιθανό να υπήρχαν και άλλοι ομογενείς, που έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μέρα, αλλά δεν είχαν ελληνικό όνομα (κυρίως από μεικτούς γάμους) και οι συγγενείς τους δεν ανέφεραν κάτι σχετικό στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής ή σε ελληνική διπλωματική υπηρεσία στις ΗΠΑ.

Οι 35 σκοτώθηκαν στους δίδυμους πύργους και ένας (κυπριακής καταγωγής), ο Μιχάλης Ταρρού, ήταν μέλος του πληρώματος της «United Airlines» που χτύπησε σ\’ ένα από κτίρια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Μανχάταν.

Τρία από τα θύματα της Ομογένειας είχαν γεννηθεί στην Ελλάδα. Πρόκειται για τους Προκόπη Πολ Ζώη, Βασίλειο Χαράμη και Κατερίνα Μπαντή.

Το πιο νεαρά θύματα ελληνικής καταγωγής ήταν ο 23χρονος Άντριου Στεργιόπουλος, η 26χρονη Τζένιφερ Τζέμης, η 27χρονη Ιωάννα Αχλαδιώτη, η 29χρονη Ντανιέλα Κουσούλη και ο 31χρονος Γιάννης Κατσιματίδης.

Από το συνολικό αριθμό των θυμάτων, οι 343 ήταν πυροσβέστες και οι 60 ήταν αστυνομικοί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook