Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης διατηρεί το καφενεδάκι – κουρείο πάνω από 60 χρόνια – Ασυνείδητοι του έκλεψαν τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει για λογαριασμούς

Πρόκειται για ένα από τα τελευταία εναπομείναντα παραδοσιακά καφενεδάκια που για τον ιδιοκτήτη του αποτελεί την ίδια του τη ζωή. Είναι ο χώρος που του δίνει διέξοδο και νόημα στην καθημερινότητά του.

Στο παρελθόν το κατάστημα αυτό που βρίσκεται στη Βάθη, κοντά στο Ελαφονήσι στα Χανιά, λειτουργούσε ως καφενείο, κουρείο και ψιλικατζίδικο. Έτσι ήταν συνήθως παλιά στα χωριά.

Τώρα αν και έχουν περάσει τα χρόνια, ο ιδιοκτήτης του δεν το βάζει κάτω και το κρατά ανοικτό για τους λίγους ηλικιωμένους συγχωριανούς του. 

Πλέον το καφενεδάκι “τον βάζει μέσα”, σχεδόν δίνει σε αυτό τη μισή του σύνταξη για να το κρατήσει σε λειτουργία. Δεν τον απασχολεί όμως, γιατί για εκείνον αυτό το καφενεδάκι είναι η ζωή του, ο λόγος που τον κάνει να αισθάνεται ενεργός, δραστήριος.

Αυτό λοιπόν το παραδοσιακό καφενεδάκι, αυτόν τον ηλικιωμένο συνταξιούχο, βρήκαν ασυνείδητοι να κλέψουν και μάλιστα μέρα μεσημέρι. Ο ιδιοκτήτης είχε αφήσει μέσα ένα ποσό που προόριζε για τις πληρωμές των λογαριασμών  του. 

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα κλοπής. Είναι η 4η φορά μέσα σε 3 χρόνια. Τις προηγούμενες ο δράστης ή οι δράστες μπήκαν στο κατάστημα το βράδυ. Αυτή τη φορά ήταν πιο θρασείς και εισέβαλαν το μεσημέρι.

Το περιστατικό όχι μόνο έχει στεναχωρήσει τον ίδιο τον ιδιοκτήτη αλλά έχει θορυβήσει και τους λίγους και φιλήσυχους ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού που δεν αισθάνονται ασφαλείς στον τόπο τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook