Πραγματοποιήθηκε στις 17-7-2018 σε υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης σεμινάριο του ΕΚΑΒ που αφορούσε παροχή Α΄ βοηθειών σε συνανθρώπους μας, που παρουσιάζουν μια ποικιλία συμβάντων (ρινορραγία, έγκαυμα, αλλεργία, καρδιακή ανακοπή κ.α.) 

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 15 υπάλληλοι διαφόρων υπηρεσιών της Π.Ε.Ρεθύμνης. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένη σεμιναρίου θα οδηγήσει σε πιστοποίηση ικανότητας παροχής Α΄ βοηθειών από τους εκπαιδευόμενους.

Οι υπάλληλοι επίσης εκπαιδευτήκαν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά στην παροχή Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, όσο και στην χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή

Τα αντικείμενα εκπαίδευσης αφορούν στην προνοσοκομειακή φροντίδα του πάσχοντα, δηλαδή τις ενέργειες, που πρέπει να γίνουν μέχρι την άφιξη του ΕΚΑΒ και την διακομιδή του πάσχοντα στο νοσοκομείο. Τα λίγα λεπτά που συνήθως μεσολαβούν μέχρι την άφιξη του ΕΚΑΒ μπορεί να είναι σημαντικά για την υγεία και επιβίωση του ασθενή.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Λιονή Μαρία καθώς και οι εκπαιδευθέντες υπάλληλοι επιθυμούν να ευχαριστήσουν το ΕΚΑΒ Κρήτης καθώς και τον εκπαιδευτή του ΕΚΑΒ κ. Μανόλη Λέκκα για την άρτια και λεπτομερή εκπαίδευση που τους παρείχε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook