Τελευταία ενημέρωση: 11:49

Στους 80 ανέρχεται, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών. Τα 79 θύματα εντοπίστηκαν στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, ενώ το 80ο θύμα κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν. 

Φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων, καθώς υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος. Όπως είπε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, «δεν μπορούμε ακόμα να ξεκαθαρίσουμε τον αριθμό των αγνοουμένων, γιατί δεν ξέρουμε αν τα δηλωμένα άτομα είναι ανάμεσα στους νεκρούς ή έχουν επιστρέψει στους οικείους τους».

Οι έρευνες για την ανεύρεσή των αγνοούμενων πραγματοποιούνται σπίτι-σπίτι. Τα στοιχεία των αγνοούμενων καταχωρούνται σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων.

Ο απολογισμός των τραυματιών έφτασε τους 187, από τους οποίους οι 71 είναι ενήλικες και νοσηλεύονται τα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ οι δέκα από αυτούς είναι διασωληνωμένοι. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται επίσης 11 παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία σήμερα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο.

Ομάδα ιατροδικαστών συστάθηκε για την ταυτοποίηση των απανθρακωμένων σορών

Εκτιμάται ότι περισσότερες από 2.500 κατοικίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς σε Μάτι, Βουτζά και Ραφήνα, ενώ 4.000 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στην Κινέτα.  Εκκενώθηκαν προληπτικά οικισμοί και κατασκηνώσεις σε Λουτράκι και Αλεποχώρι λόγω της πυρκαγιάς. 

Δεν έχει τέλος η τραγωδία από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, καθώς ώρα με την ώρα ο κατάλογος των θυμάτων μεγαλώνει. Μέχρι στιγμης, τα θύματα ανέρχονται επισήμως σε 80, οι τραυματίες σε 186, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά, καθώς εξακολουθούν να αγνοούνται δεκάδες άτομα. Την ίδια ώρα, η καταστροφή στο Μάτι είναι βιβλική, αφού η φωτιά σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της.

Σημειώνεται πως τα 79 θύματα εντοπίστηκαν στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, ενώ το 80ο θύμα  κατέληξε στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν 84χρονο, που έφερε σοβαρά εγκαύματα σε μεγάλο μέρος του σώματός του.

Οι έρευνες για τους αγνοούμενους, ο αριθμός των οποίων εξακολουθεί να είναι αδιευκρίνιστος, συνεχίζονται σπίτι-σπίτι μέσα σε συνθήκες χάους.

Όπως είπε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής το πρωί της Τετάρτης, «δεν μπορούμε ακόμα να ξεκαθαρίσουμε τον αριθμό των αγνοουμένων, γιατί δεν ξέρουμε αν τα δηλωμένα άτομα είναι ανάμεσα στους νεκρούς ή έχουν επιστρέψει στους οικείους τους».

Από την πλευρά τους, οι συγγενείς των αγνοούμενων ζουν ώρες αγωνίας, καθώς δεν βρίσκουν απαντήσεις στα ερωτήματα για την τύχη των αγνοούμενων.

Υπενθυμίζεται πως για την αναζήτηση των αγνοούμενων έχει τέθει σε λειτουργία ηλεκτρονική βάση δεδομένων στη διεύθυνση  https://missingpeople.audax.gr/.

Ενημέρωση για τους αγνοούμενους

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσοι αναζητούν συγγενείς και φίλους καλούνται να τηλεφωνούν στο 199 και να δηλώνουν το αγαπημένο τους πρόσωπο ως αγνοούμενο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook