Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται στα κεντρικά γραφεία της ΑΝΕΚ, σήμερα Τετάρτη 25 Ιουλίου, από τις 09.00-14.00

Πλήθος κόσμου, έχει συγκεντρωθεί στα γραφεία της ΑΝΕΚ, στη Λεωφόρο Σούδας, προκειμένού να δώσει αίμα καθώς και δείγμα για δωρεά μυελού των οστών. Ανάμεσα σε Χανιώτες και τουρίστες, και ο ηθοποιός Κρατερός Κατσούλης, ο οποίος βρίσκεται για διακοπές στα Χανιά, ωστόσο δεν δίστασε να δώσει αίμα και να κοινοποιήσει την συγκεκριμένη δράση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αυξηθεί η προσέλευση του κόσμου. 

“Είμαι πάνω από 20 χρόνια εθελοντής αιμοδότης, όχι τακτικός, όπως θα έπρεπε, αλλά προσπαθώ να κάνω το καλύτερο. Αυτές τις ημέρες, θρηνούμε πάρα πολλούς ανθρώπους, μεγάλες απώλειες, πολλές καταστροφές. Η αιμοδοσία είναι κάτι πολύ σημαντικό, πρέπει να δίνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε, όχι μόνο όταν παραστεί ανάγκη καθώς όλοι θα χρειαστούμε αίμα πάνω από μία φορά στη ζωή μας”, τόνισε ο κ. Κατσούλης. 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝΕΚ κ.Γιώργος Κατσανεβάκης, ανέφερε ότι “η καθιερωμένη αιμοδοσία, και μάλιστα η σημερινή είναι σε μία περίοδο, εθνικού πένθους. Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, στην εθελοντική αιμοδοσία της ΑΝΕΚ, δείχνει την ευαισθησία των ανθρώπων. Στην Αθήνα, υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για αίμα, πολλοί άνθρωποι πληγέντες από τη φωτιά, νοσηλεύονται στα νοσοκομεία τραυματισμένοι. Η κοινωνία μας διαθέτει ακόμα αρκετές ευαισθησίες και το δείχνει έμπρακτα. Είναι σημαντικό αυτό που έλεγε ο Ειρηναίος Γαλανάκης, πρόεδρος της ΑΝΕΚ, ορθοδοξία σημαίνει και ορθοπραξία, να δείχνουμε στην πράξη, το “αγαπάτε αλλήλους”.

Η Δέσποινα Ροδουσάκη Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων, υπογράμμισε ότι ο σύλλογος συνεργάζεται κάθε χρόνο με την ΑΝΕΚ, οργανώνοντας δύο αιμοδοσίες κάθε χρόνο, μία στο πλοίο και μία στα γραφεία της εταιρείας. “Η ΑΝΕΚ, είναι χορηγός μας από ην πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο Σύλλογος, όχι μόνο με το να μας εξασφαλίζει δρομολόγια στα οποία συμμετέχει ο σύλλογος αιμοδοτών, αλλά και με τις εθελοντικές αιμοδοσίες, Πρέπει να δίνουμε όλοι αίμα, να είμαστε τακτικοί γιατί το αίμα δίνει ζωή”. 

 Σημειώνεται ότι η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται στα κεντρικά γραφεία της ΑΝΕΚ από τις 9.00 έως τις 14.00, στην Λεωφόρο Καραμανλή 148, ενώ γίνεται και δειγματοληψία για δωρεά μυελού των οστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook