Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για διάθεση και πώληση πλήθους απομιμητικών προϊόντων και φιαλών οινοπνευματωδών ποτών στο Ηράκλειο - Κατασχέθηκαν περισσότερα από 2.500 είδη απομιμητικών προϊόντων σχεδόν 7.500 φιάλες οινοπνευματώδους ποτού και 700 λίτρα οινοπνευματώδης ποτό

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους με στόχο κυρίως την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων .

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, χθες το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, συνελήφθησαν δύο ημεδαπές ηλικίας 49 και 64 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πώληση οινοπνευματωδών ποτών, πλαστογραφία και απάτη.

Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε χθες (24-07-2018), ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικό χώρο σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου και Δήμου Ηρακλείου τα οποία κατέχουν και χρησιμοποιούν οι δύο ημεδαπές, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν

  • 2.500 αντίγραφα προϊόντων απομίμησης ( αρώματα και γυαλιά ) διαφόρων εταιρειών
  • 96 ετικέτες σημάτων διαφόρων επωνύμων εταιρειών οπτικών (γυαλιών ηλίου)
  • σχεδόν 7.500 φιάλες οινοπνευματώδους ποτού και 700 λίτρα οινοπνευματώδους ποτού.Κατασχεθέντα πειστήρια παρεδόθησαν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook