Τους είχε καταστρέψει τις καλλιέργειες 

Χωρικοί στη Μαλαισία σκότωσαν έναν ελέφαντα του Βόρνεο, για να τον εκδικηθούν, επειδή κατέστρεψε τις καλλιέργειές τους. Πρόκειται για πυγμαίο ελέφαντα, είδος που απειλείται με εξαφάνιση.

Εκτιμάται πως ο ελέφαντας ήταν περίπου τεσσάρων ετών και βρέθηκε τη Δευτέρα νεκρός στην άκρη του δρόμου στο περιφερειακό κρατίδιο Σαμπάχ, στο τμήμα του νησιού Βόρνεο που ανήκει στην Μαλαισία.

Ο υπεύθυνος της υπηρεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος έκανε λόγο για «αδυσώπητη» και εκδικητική ενέργεια. Είναι χαρακτηριστικό πως οι χαυλιόδοντες του νεκρού ελέφαντα δεν είχαν πειραχτεί, κάτι που σημαίνει πως δεν τον σκότωσαν για να πάρουν το ελεφαντόδοντο, το οποίο πωλείται ακριβά στην μαύρη αγορά.

Από τον Απρίλιο, τουλάχιστον 18 ελέφαντες του Βόρνεο έχουν σκοτωθεί, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο την εφημερίδα της Μαλαισίας The Star.

Οι περισσότεροι από αυτούς σκοτώθηκαν από λαθροθήρες για τα μέρη του σώματός τους που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική στην Κίνα.

Οι εναπομείναντες ελέφαντες του Βόρνεο που ζουν ελεύθεροι υπολογίζονται σε περίπου 1.200, σύμφωνα με ειδικούς. Το είδος αυτό απειλείται με εξαφάνιση λόγω του περιορισμού του φυσικού του περιβάλλοντος εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών και επίσης λόγω της λαθροθηρίας για τους χαυλιόδοντές του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook