«Αισθανόμουν εξοργισμένη κάθε φορά που οδηγούσα. Φώναζα και έβριζα ανθρώπους έξω από το παράθυρο»

Η Σάρλοτ Παρνέλ είναι μια νέα γυναίκα από το Μπράκνελ του Μπέρκσαϊρ που αποφάσισε να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση για τη ζωή της, αλλά και τη ζωή των γύρων της.

Η 35χρονη μπορεί να γίνει άκρως επικίνδυνη όταν πιάσει τιμόνι στα χέρια της καθώς πολλές φορές χάνει τον αυτοέλεγχό της σε τέτοιο βαθμό που πιστεύει ότι μπορεί να προκαλέσει κακό.

Αυτή η συμπεριφορά οφείλεται στο σύνδρομο Προεμμηνορροϊκής Δυσφορικής Διαταραχής (PMDD) από το οποίο πάσχει. Για μια ολόκληρη εβδομάδα πριν την έμμηνο ρύση, η Σάρλοτ γίνεται ιδιαίτερα οξύθυμη και δεν μπορεί να διαχειριαστεί τα νεύρα της. Και όπως η ίδια αναφέρει όποτε οδηγεί γίνεται τόσο επιθετική που μπορεί να γίνει επικίνδυνη για τους άλλους.

Έτσι, λοιπόν, αποφάσισε όταν έρχεται αυτή η δύσκολη εβδομάδα του μήνα, να μην πιάνει στα χέρια της τιμόνι.

«Η επιθετικότητά μου στο δρόμο ήταν εκτός ελέγχου. Με το σύνδρομο PMDD αισθάνομαι σαν δύο διαφορετικοί άνθρωποι – ο ένας είμαι εγώ σε φυσιολογική κατάσταση, ο άλλος ζει σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο», περιγράφει η ίδια σε βίντεο της Daily Mail θέλοντας να μοιραστεί το πρόβλημά της με άλλες γυναίκες.

«Ήταν επικίνδυνο», προσθέτει. «Αισθανόμουν εξοργισμένη κάθε φορά που οδηγούσα. Φώναζα και έβριζα ανθρώπους έξω από το παράθυρο και όταν αστειεύονταν μαζί μου, έβγαινα εκτός εαυτού. Έφτασα στο σημείο που δεν τολμούσα να οδηγήσω την εβδομάδα που παρουσίαζα PMDD. Ήξερα ότι μπορούσε να ήταν επικίνδυνο έτσι όπως αισθανόμουν».

Υπάρχει ένα σύνολο συμπτωμάτων που σχετίζονται με το σύνδρομο PMDD (Premenstrual dysphoric disorder), με τα πιο συχνά να είναι η ευερεθιστότητα, το άγχος, και η μελαγχολία. Τα ακριβή συμπτώματα και η έντασή τους ποικίλουν από γυναίκα σε γυναίκα.

Στην περίπτωση της Σάρλοτ, τα συμπτώματα που παρουσιάζει, πέρα από την επιθετική οδήγηση, είναι επιθετική συμπεριφορά, απότομες αλλαγές διάθεσης, αυτοκτονικές σκέψεις, κατάθλιψη, θολή σκέψη και έλλειψη αυτοελέγχου.

Από τότε που διαγνώστηκε με το σύνδρομο, σε ηλικία 21 χρόνων, προσπαθεί να το καταπολεμήσει με υγιεινή διατροφή, άσκηση και διαλογισμό.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook