Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να στείλει το νομοσχέδιό του για τις θέσεις εργασίας στο Κογκρέσο σήμερα, ζητώντας από τους βουλευτές και τους γερουσιαστές να το εγκρίνουν, δήλωσε σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

Επίσης σήμερα, ο Ομπάμα θα λάβει μέρος σε μια εκδήλωση στο Λευκό Οίκο στην οποία έχουν προσκληθεί Αμερικανοί που εκτιμάται πως θα επωφεληθούν εάν εγκριθεί το νομοσχέδιο, ύψους 447 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στόχος είναι η μείωση του ποσοστού της ανεργίας -που ανέρχεται σε 9,1%- και η αναζωογόνηση της οικονομίας.

Ο Ομπάμα θα συναντηθεί με δάσκαλους, αστυνομικούς, πυροσβέστες, οικοδόμους, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και βετεράνους στρατιωτικούς, που ο Λευκός Οίκος λέει ότι θα ωφεληθούν από το νομοσχέδιο.
Αναμένεται να μεταβεί την Τρίτη στο Οχάιο και την Τετάρτη στη Βόρεια Καρολίνα για να μιλήσει για το νομοσχέδιο αλλά και να προωθήσει την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Ορισμένα από τα μέτρα που προβλέπει το νομοσχέδιο απορρίπτονται από στελέχη των Ρεπουμπλικάνων.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ και ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Έρικ Κάντορ έστειλαν στον Ομπάμα μια επιστολή με την οποία εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να προκρίνουν ένα μέρος του νομοσχεδίου και την ελπίδα ότι ο πρόεδρος δεν θα επιμείνει να περάσει «ολόκληρο ή καθόλου».

Ανέφεραν ακόμη ότι οι ιδέες του προέδρου «αξίζουν να εξεταστούν» και κάλεσαν να αναζητηθεί «συναίνεση».