Πριν λίγα 24ωρα εμφανίστηκε στο διαδίκτυο η πληροφορία για ένα μωρό που έπρεπε να κάνει επέμβαση, στην Αυστρία για καρκίνο στον εγκέφαλο. Κάποιοι το χαρακτήρισαν fake.

Ο ηθοποιός Αντώνης Κρόμπας πήγε στο “Ελπίδα” και έγραψε την αλήθεια.

Ο Κωνσταντίνος Μιχαήλ είναι ένα μωρό που διαγνώστηκε τον Μάρτιο, με καρκίνο στον εγκέφαλο. Αμέσως έγινε επέμβαση, ως βιοψία. Οι ειδικοί στο ογκολογικό “Ελπίδα Μαριάννα Βαρδινογιάννη” ενημέρωσαν πως χρειάζεται νέο χειρουργείο, στην Αυστρία, ώστε να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση.

Το σχετικό post το είδατε σε όλα τα social media. Εμφανιζόταν σε αυτό και ένας αριθμός λογαριασμού, για όσους ήθελαν να βοηθήσουν στην κάλυψη των εξόδων, με τους γονείς να δηλώνουν αδυναμία. Πολύ γρήγορα πολλοί βιάστηκαν να μιλήσουν για hoax, για fake news και για απάτη.

Ουδείς μπήκε στον κόπο να τσεκάρει, πριν τον ηθοποιό Αντώνη Κρόμπα. Πήγε σήμερα στο νοσοκομείο και επιβεβαίωσε πως η περίπτωση του μικρού αγοριού είναι αληθής.

“Αγαπητοί φίλοι κατόπιν σημερινής επισκέψεώς μου στο νοσοκομείο “ελπίδα” είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω κατηγορηματικά ότι η περίπτωση του μικρού Κων/νου-Μιχαήλ ο οποίος δίνει γενναία μάχη με την επάρατο είναι απόλυτα αυθεντική και αληθής. Σας μεταφέρω την ευγνομωσύνη και τις ευχαριστίες των γονέων προς οσους συνέδραμαν με όποιον τροπο, οπως μεταφέρω και τη συγνώμη τους για όλη αυτη την αναστάτωση που προκλήθηκε από εσφαλμένο χειρισμό. Επίσης προτίθενται να διακόψουν τον σχετικό λογ/σμό της τραπεζας δεδομένου ότι εχει ήδη συγκεντρωθεί ενα αρκετά ικανό ποσό.. ΥΓ. Κωνσταντίνε λεβέντη κράτα γερά ! Ειμαστε μαζί σου !¨”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook