Τη διαβεβαίωση ότι για το σκάνδαλο της Siemens θα ερευνηθούν τα πάντα, ακόμα και η πιθανή ροή μαύρου χρήματος σε κομματικά ταμεία, δίνει o υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σημειώνοντας, παράλληλα, πως κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου, ούτε οι πρώην πρωθυπουργοί.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews», ο κ. Ραγκούσης χαρακτηρίζει επιβλαβή κάθε συζήτηση περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, τονίζοντας πως οι εκλογές θα γίνουν το 2013.

Διαβεβαιώνει ακόμη, ως αρμόδιος υπουργός, πως η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα γίνει πράξη στην παρούσα Βουλή υπογραμμίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι ένας εκλογικός νόμος ο οποίος «θα ενισχύει την αυτονομία της πολιτικής και την ανεξαρτησία των βουλευτών, απέναντι σε συμφέροντα και την απαλλαγή τους από την πίεση των πελατειακών σχέσεων».

Σε ό,τι αφορά τα φαινόμενα ανυπακοής, δηλώνει πως κατανοεί τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των πολιτών, ξεκαθαρίζει όμως πως η ευνομία είναι η εγγύηση για τα δικαιώματα των πιο αδύναμων.

«\”Η μικροκομματική καθοδήγηση μιας τέτοιας ανυπακοής υπονομεύει κάθε έννοια ευνομίας και το ίδιο το κράτος δικαίου», τονίζει ο κ. Ραγκούσης επισημαίνοντας πως για την κυβέρνηση η τήρηση των κανόνων δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα στη Νομική και το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα με τους λαθρομετανάστες, ο κ. Ραγκούσης στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, όπου τα δικαιώματά του τα διεκδικεί κανείς στο πλαίσιο του νόμου.

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά, κατηγορώντας όσους ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νομικής, πως εξέθεσαν τη χώρα σε έναν ασύλληπτο κίνδυνο.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook