Μια ημέρα γεμάτη χορό, με δράσεις σε σημεία της πόλης αλλά και την πρεμιέρα του πιο πρόσφατου έργου της Μαριάννας Καβαλλιεράτου, το Dance Days Chania κλείνει τον κύκλο της φετινής διοργάνωσης του. 

Το πρόγραμμα του Σαββάτου ξεκινάει από τις 11:00 στον Δημοτικό Κήπο Χανίων, με το “you forgot your phone” από τους Φαίη και Άντι Τζούμα, συνεχίζει στις 19:00 στην πλατεία Γιαλί Τζαμισί με την παρουσίαση του σεμιναρίου “απόγειος χορός” με την Πωλίνα Κρεμαστά και στις 20:00 στο ΚΑΜ με την παρουσίαση του σεμιναρίου από τον Jose Agudo. Τέλος η ημέρα ολοκληρώνεται με το έργο “BASTET” από τη Μαριάννα Καβαλλιεράτου στις 21:30 στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων. 

Μια ημέρα γεμάτη χορό, με δράσεις σε σημεία της πόλης αλλά και την πρεμιέρα του πιο πρόσφατου έργου της Μαριάννας Καβαλλιεράτου, το Dance Days Chania κλείνει τον κύκλο της φετινής διοργάνωσης του. 
 

28 Ιουλίου | 11:00  Δημοτικός Κήπος Χανίων

Φωτεινή & Άντι Τζούμα,  you forgot your phone

Είσοδος ελεύθερη

28 Ιουλίου | 19:00  πλατεία Γιαλί Τζαμισί

Παρουσίαση σεμιναρίου απόγειος χορός  από την Πωλίνα Κρεμαστά

Είσοδος ελεύθερη

apogeos / a dance research from Polina Kremasta on Vimeo.

28 Ιουλίου | 20:00  ΚΑΜ – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου                          

Παρουσίαση σεμιναρίου Creation workshop  από τον Jose Agudo

Είσοδος ελεύθερη

Transformation 2016 (W1-JA) from Robin Pineda Gould on Vimeo.

“BASTET”

Μαριάννα Καβαλλιεράτου [Ελλάδα]

28 Ιουλίου | 21:30 | Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

The impregnable fortress of the remaining sun.

Η Μπαστέτ (BASTET) θεωρούν οι αιγυπτιολόγοι πως ήταν η θεά των αίλουρων. Ζούσε στο σκοτάδι, επειδή κατά την παράδοση δεν άντεχε τον ήλιο. Ήταν όμως η προασπίστρια του Θεού Ήλιου.

Με έναυσμα την παντοδυναμία του ελληνικού ήλιου, ίσως του μοναδικού μη διαπραγματεύσιμου στοιχείου της χώρας μας, και την απανταχού παρουσία της γάτας ως σήμα κατατεθέν των ελληνικών νησιών, των γειτονιών της Αθήνας και όλων των ελληνικών πόλεων, δημιουργούμε ένα συλλογικό χορό μέσα από τα σώματα έξι γυναικών .

Το BASTET είναι ένας ομαδικός χορός για την δύναμη της απόλυτης θηλυκότητας, τον γυναικείο αισθησιασμό και την ισχύ της γυναικείας φύσης που ενσωματώνει την υπόσταση της ‘γάτας’ ως υπέρτατο σύμβολο ανεξαρτησίας και θηλυκής πανουργίας .

Η χορογραφική γλώσσα είναι απέριττη. Δομημένη με έντονες ρυθμικές εναλλαγές και συναισθηματικές διακυμάνσεις, αναδεικνύει και εξυψώνει την κίνηση και το πάθος του γυναικείου κορμιού. Σε ζωντανή μουσική επί σκηνής, μέσα από Punk Rock n’ Roll εκρηκτικά ακούσματα, ένας ‘ύμνος’ στο χαμένο γυναικείο παιχνίδι της παιδικότητας και της σαγήνης.

Χορογραφία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου

Μουσική: Dom Bouffard

Σχεδιασμός φωτισμού: Ελευθερία Ντεκώ

Κουστούμια: Βασιλική Σύρμα

Βοηθός χορογράφου: Ασπασία Μαρία Αλεξίου

Επιμέλεια παραγωγής: Μαρία Βασαριώτου

Οργάνωση παραγωγής: DeltaPi

Ερμηνεία: Γαβριέλα Αντωνοπούλου, Δήμητρα Βλάχου, Μυρτώ Γράψα, Ηρώ Κόντη, Αναστασία Μπρουζιώτη

Τιμές εισιτηρίων: 10ευρώ κανονικό, 7ευρώ φοιτητικό- ανεργίας

Στις 27.07 το Dance Days Chania φιλοξένησε το “Ok,that’s you…”, μια παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, σε χορογραφία των Χρήστου Ξυραφάκη και Άντι Τζούμα. Η πρώτη παρουσίαση του έργου έγινε στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων.

dancedays.gr |  facebook.com/DanceDaysChania

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook