Ειδυλλιακές εικόνες στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Σεϊχελών

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Σεϊχελών βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό και συνδυάζει το παραδεισένιο τρίπτυχο: φύση, παραλίες, γαλήνη.

Το νησί Πράλεν, πνιγμένο στην τροπική βλάστηση με πανέμορφα ψηλά φοινικόδεντρα και εξωτικές παραλίες αποτελεί ιδανικό προορισμό για τον ταξιδιώτη.

Πλούσιο σε ιστορία και συναρπαστικούς θρύλους, το νησί ανακαλύφθηκε το 1744 από τον Lazare Picault και χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο, από πειρατές και Άραβες εμπόρους.

Οι παραλίες είναι διάσημες για τις λευκές αμμουδιές που σκιάζονται από κοκοφοίνικες και τους λείους βράχους από γρανίτη. Ο επισκέπτης μπορεί να κολυμπήσει δίπλα σε χελώνες στην παραλία Anse La Blague με τον κοραλλιογενή ύφαλο. Οι κάτοικοι του νησιού μπορούν να υπερηφανεύονται ότι κολυμπούν ίσως στην πιο όμορφη παραλία στη γη.

Η παραλία Anse Lazio με ένα εντυπωσιακό σχήμα ημισελήνου, περιτριγυρισμένη από γρανιτένιους ογκόλιθους και τροπική βλάστηση, δημιουργεί μια πραγματική αίσθηση του παραδείσου. Η παραλία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Πράλεν και βαθαίνει απαλά μέσα στο νερό.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το προϊστορικό δάσος Vallée de Mai, στο κέντρο του Εθνικού Δρυμού που αποτελεί Μνημείο Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ από το 1984.

Πληροφορίες 

Πράλεν / Σεϊχέλες
Διαφορά ώρας: 1 ώρα μπροστά

Νόμισμα: Ρουπία των Σεϊχελών (1 ευρώ ισοδυναμεί με 15,83 ρουπίες)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για το Μαέ με πτήση ανταπόκρισης μέσω Ντόχα είναι 11 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα και 12 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης. Από το νησί Μαέ φτάνετε στο Πράλεν σε 60 λεπτά περίπου με φέρι

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook