Οκτώ εξαιρετικά έργα τέχνης από μάρμαρο προγραμματίζεται να παραδώσουν στο Δήμο Ηρακλείου οι γλύπτες που πήραν μέρος στο 9ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. στην υπαίθρια Γλυπτοθήκη Βενεράτου.

Το 9ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου που διοργανώθηκε από τη ΔΗΚΕΗ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης Π.Ε. Ηρακλείου, ξεκίνησε στις 9 Ιουλίου και είχε ως θέμα την παγκόσμια ειρήνη. Γλύπτες από την Συρία, τη Βουλγαρία, το Περού και την Ελλάδα παρέλαβαν ως πρώτη ύλη όγκους μαρμάρου Βόλακα, προσφορά του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης και φιλοτέχνησαν τα έργα τους σε δημόσιο χώρο, μπροστά στα μάτια του φιλότεχνου κοινού.

Μετά την παρουσίαση των έργων  από τους γλύπτες Aktham Abdoul Hamid (Συρία) Radoslav Sultov (Βουλγαρία), Alberto Gedeón Soto (Περού), Βασίλης Βασίλη, Ανδρέας Αραπάκης, Χαρά Πλατάκη, Ιωσήφ Σηφάκης και Μανώλης Χαρκούτσης, θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τους Ιωάννη Μανδαλάκη  (μαντολίνο), Ιωάννη Κεφαλογιάννη (λύρα), Κώστα Σκουτέλη –  Στέλιο Καραπουλακη (λαούτο).

Επίσης, θα γίνει παρουσίαση χορών από το χορευτικό συγκρότημα «Δαίδαλος».

Στο πλαίσιο της τελετής λήξης θα γίνει ακόμα παρουσίαση Εικαστικής Έκθεσης, με θέμα την «Ειρήνη», από τα παιδιά του  ΚΔΑΠ Παλιανής υπό την καθοδήγηση της εικαστικού και υπεύθυνης του Κέντρου Χρύσας Βαθιανάκη.

Σε όλη τη διάρκεια της τελετής οινοποιοί της περιοχής θα κερνούν τον κόσμο εκλεκτά κρασιά, ενώ θα υπάρξει και ελαφρύς μπουφές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook