Μέχρι αύριο η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος

Τα μεσάνυχτα η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet κλείνει για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2018. Αύριο εκπνέει και η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος που γράφει το εκκαθαριστικό για περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενους. Σε σύνολο 6 εκατ. φορολογούμενων που υπέβαλαν δήλωση, οι 4 στους 10 πληρώνουν φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2017, ο οποίος κατά μέσο όρο αγγίζει τα 1.250 ευρώ.

Οι περίπου 150.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν πατήσει ακόμα το κουμπί της υποβολής για την δήλωσή τους θα πρέπει να σπεύσουν να το πράξουν τις επόμενες ώρες γιατί τους περιμένει πρόστιμο από 100 έως 500 ευρώ λόγω εκπρόθεσμης υποβολής.

Μαζί με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, πάνω από 1 εκατ. επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να καταβάλουν μέχρι αύριο το ΦΠΑ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Αύριο λήγει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος και για τις επιχειρήσεις.

Εξαίρεση αποτελούν οι φορολογούμενοι και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής και όσοι ανήκουν στις Δ.Ο.Υ. Παλλήνης και Ελευσίνας, οι οποίοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Οκτωβρίου προκειμένου να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις ενώ η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε τρεις μηνιαίες δόσεις έως 31 Οκτωβρίου, 30 Νοεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου.

Ο φορολογικός Γολγοθάς ξεκίνησε για τα νοικοκυριά τα οποία μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 θα είναι κάθε μήνα με το χέρι στην τσέπη για να εξοφλούν τα ραβασάκια που θα έρχονται το ένα μετά το άλλο. Μετά την λυπητερή του φόρου εισοδήματος, θα έρθει το Σεπτέμβριο ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ ο οποίος θα υπολογιστεί με τις νέες αντικειμενικές αξίες και στο τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Συνολικά τα νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν πάνω από 7 δις. ευρώ.

Τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τους λογαριασμούς της Εφορίας σε περισσότερες δόσεις είτε χρησιμοποιώντας την πιστωτική τους κάρτα είτε την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook