Νέες ψηφιακές δυνατότητες στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης www.crete.gov.gr

«Η νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης (www.crete.gov.gr) δίνει στον πολίτη τη δυνατότητα να ενημερώνεται, να διαβουλεύεται, να παρεμβαίνει, φέρνοντας τον για μια ακόμη φορά κοντά και περισσότερο αποτελεσματικά στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση» αυτό τόνισε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στους τομείς Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, στη συνάντηση εργασίας στη Περιφέρεια όπου παρουσιάστηκαν οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες  της Περιφέρειας Κρήτης.

«Η ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης είναι ίσως η πιο ανταποδοτική εφαρμογή των βασικών στόχων μας που δεν είναι άλλος από τη Διαφάνεια-Εξυπηρέτηση του Πολίτη - Αποτελεσματικότητα» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες  στην ενημερωτική συνάντηση την οποία συντόνισε η «πληροφορικάριος» της Περιφέρειας Κρήτης-υπεύθυνη του έργου Μαρίνα Γαβριλάκη.

Η ψηφιακή εξυπηρέτηση του πολίτη έχει ξεκινήσει και η Περιφέρεια Κρήτης είναι παρούσα στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στη συνάντηση εργασίας. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη σύντομη τοποθέτηση του προσκάλεσε τα στελέχη, εργαζόμενους της Περιφέρειας να γίνει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση περισσότερο εξωστρεφής και αποτελεσματικότερη απέναντι στους πολίτες.

«Με την συνεργασία όλων θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα για την  εξυπηρέτηση των πολιτών και σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, στην ψηφιακή-ηλεκτρονική μετάβαση που κάνουμε» ανέφερε ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στα διευθυντικά στελέχη-εργαζόμενους της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο «εργαστήριο καινοτομίας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» (Regio Lab Crete) συμμετείχαν: ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ραπτάκης, Διευθυντές υπηρεσιών, στελέχη της Περιφέρειας από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες καθώς επίσης και η ομάδα Διοίκησης έργου του στρατηγικού σχεδιασμού για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στη Περιφέρεια Κρήτης.

Βασικά θέματα Regio Lab Crete

  • Καλές πρακτικές υλοποίησης δράσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης  / opendata / opengov από φορείς
  • Τι κάνει μια «έξυπνη» πόλη
  • Δημόσιες ψηφιακές υποδομές και τοπική επιχειρηματικότητα – startups.
  • Αξιοποίηση νέων ψηφιακών εργαλείων και υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης