Το ταξίδι του 44ου Φεστιβάλ στο Νομό Ρεθύμνου ξεκίνησε με επιτυχία στις 31 Ιουλίου στο πάρκο της Επισκοπής στο Ρέθυμνο, με συμμετοχή νεολαίας της περιοχής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της Τ.Ο. Ρεθύμνου της ΚΝΕ:

“Η Τομεακή Οργάνωση Ρεθύμνου της ΚΝΕ με αφορμή τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ πραγματοποίησε την εκδήλωση δίνοντας μια πρώτη γεύση από την προετοιμασία που γίνεται για το μαθητικό στέκι που θα λειτουργήσει την ημέρα του κεντρικού φεστιβάλ στο Ρέθυμνο το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη.

Από νωρίς το απόγευμα τα μέλη της ΚΝΕ συζητούσαν με τους μαθητές για την καθημερινότητα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην Επισκοπή, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της τουριστικής σεζόν αναδεικνύοντας το ποιος πραγματικά κερδίζει και ποιος χάνει από το «θαύμα» της τουριστικής ανάπτυξης. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την συζήτηση που οργανώθηκε από τα στελέχη της ΚΝΕ, όπου παρουσιάστηκε η πρόταση του ΚΚΕ για μια ριζικά διαφορετική κοινωνία,για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Στη συνέχεια οι μαθητές φτιάχνοντας ομάδες έπαιξαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ενάντια στον πόλεμο με τίτλο «ΝΑΤΟ-ΕΕ σας ξέρουμε καλά, για κέρδη και πετρέλαια σκοτώνετε παιδιά». Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού αναδείχτηκε ο ρόλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η εμπλοκή της Ελλάδας  στους πολέμους, η στάση της κυβέρνησης, που αποδεικνύεται καθημερινά ο καλύτερος υπερασπιστής των συμφερόντων του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν τα στοιχεία που αποδεικνύουν την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους πολέμους των ιμπεριαλιστών. Χαρακτηριστική είναι η συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16 για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, δίνοντας 2,4 δίς δολάρια. Συνολικά το 2% του ΑΕΠ της χώρας στο ΝΑΤΟ, δηλαδή 4 δίς ευρώ το χρόνο. Είναι η ίδια κυβέρνηση που «βαράει προσοχή» στους εκμεταλλευτές αναβαθμίζοντας την βάση της Σούδας και συζητάει για καινούριες βάσεις στην χώρα. Επίσης συζητήθηκε ο ρόλος της ΧΑ που κάνουν τους «νταήδες» στους εξαθλιωμένους-πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ κουβέντα δεν βγάζουν για τις αιτίες του πολέμου, των επεμβάσεων.

Το παιχνίδι κατέληξε με το «Γερμανικό Εγχείριδιο Πολέμου» του Μπ. Μπρεχτ τονίζοντας την τελευταία στροφή «Στρατηγέ ο άνθρωπος είναι χρήσιμος πολύ. Ξέρει να πετάει. Ξέρει και να σκοτώνει. Μόνο που έχει ένα ελάττωμα -ξέρει να σκέφτεται»

Η εκδήλωση έκλεισε προβάλλοντας το βίντεο του ΚΣ της ΚΝΕ για τα 50 χρόνια ζωής και δράσης της οργάνωσης όπου με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθητές.

Το ραντεβού ανανεώνεται για τις 7 Αυγούστου με φεστιβαλική εκδήλωση στα Ανώγεια.

Τομεακό Συμβούλιο Ρεθύμνου της”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook