Με επιτυχία συμμετείχε στο 55ο ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου το σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων “Κορμοράνος”.

Το σκάφος του ΝΟΧ με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Μανιουδάκη κατέκτησε το κύπελλο 1ης θέσης στην κατηγορία του και τη γενική κατάταξη κατά την ιστιοδρομία Λειψοί – Πάρος και κατέλαβε τη 2η θέση κατά την ιστιοδρομία Αμοργός – Λειψοί.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ έχει ως εξής:

Εληξε με επιτυχία την Κυριακή 29 Ιουλίου το 55ο ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου, το σημαντικότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός ανοικτής θάλασσας στην Ελλάδα, το οποίο διοργανώνει ο Πανελλήνιος Ιστιοπλοϊκός Σύλλογος Ανοικτής Θάλασσας (Π.Ο.Ι.Α.Θ.). Ενας αγώνας ιδιαίτερα σκληρός στον οποίο δοκιμάζονται ικανοί ιστιοπλόοι με σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Η διαδρομή ήταν Φάληρο, Αμοργός, Λειψοί, Πάρος, Σούνιο, συνολικής αποστάσεως 350 ν.μ. Συνολικά συμμετείχαν 16 σκάφη, αριθμός συγκριτικά μειωμένος από προηγούμενα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Χαρακτηριστικό του φετινού Ράλι ήταν οι άπνοιες, παρόλο που ο αγώνας διεξάγεται στην εποχή των μελτεμιών (βόρειοι άνεμοι) και στον τόπο των μελτεμιών (Κυκλάδες), γεγονός που καθιστούσε τον αγώνα ιδιαίτερα δύσκολο.

Στην κατηγορία των σκαφών ORC INTERNATIONΑL, την 1η θέση κατέλαβε το σκάφος «CHIARA IASON», με κυβερνήτη τον Νικόλαο Φωτίου ενώ στην κατηγορία ORC CLUB το σκάφος «ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ» με κυβερνήτη τον Παύλο Κούρκουλο.

Από την Κρήτη συμμετείχε το χανιώτικο σκάφος του Ν.Ο. Χανίων «ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ» το οποίο πέτυχε σημαντική επιτυχία, κατακτώντας το κύπελλο 1ης θέσης στην κατηγορία του και τη γενική κατάταξη κατά την ιστιοδρομία Λειψοί – Πάρος. Επίσης, κατέλαβε τη 2η θέση κατά την ιστιοδρομία Αμοργός – Λειψοί. Ιδιαίτερα τιμητικά σχόλια για τον «ΚΟΡΜΟΡΑΝΟ» εκφράστηκαν κατά την απονομή επάθλων για την αγωνιστικότητα του πληρώματος κατά την ιστιοδρομία Φάληρο – Αμοργός με τη βασανιστική άπνοια σε διαδρομή 135 ν.μ., κατά την οποία το σκάφος δεν εγκατέλειψε, όπως τα περισσότερα της κατηγορίας του, αλλά ταξίδεψε επί 51 ώρες, τερματίζοντας μόνο κατά 5’ εκτός χρονικών ορίων. Τέλος, στον κυβερνήτη του σκάφους, Κωνσταντίνο Μανιουδάκη, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την επί 35 χρόνια συμμετοχή του στο Ράλι Αιγαίου, έχοντας συμπληρώσει συνολικά 25.000 ν.μ.!

Το πλήρωμα του σκάφους αποτελούσαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνος Πλανάκης, Κωνσταντίνος Λουκάκος, Νίκος Περβανάς, Γιώργος Αναστασόπουλος και Θανάσης Πελεκάνος.

Η τελετή απονομής επάθλων έγινε στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου στον Πειραιά που διοργάνωσε το Πολεμικό Ναυτικό με τον Π.Ο.Ι.Α.Θ., παρουσία επισήμων, μεταξύ των οποίων η ηγεσία του Π.Ν. και του Λιμενικού Σώματος (Λ.Σ.).

Το φετινό Ράλι ήταν αφιερωμένο στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, γι’ αυτό και στα νησιά – σταθμούς, τα πληρώματα των σκαφών μαζί με το πλήρωμα της πυραυλάκατου «ΜΠΛΕΣΣΑΣ» την οποία διέθεσε το Π.Ν. ως συνοδευτικό, συμμετείχαν στους καθαρισμούς των ακτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook