Στις ιερές ακολουθίες θα προεξάρχει ο μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ.Μύρωνας   
    
Η  μνήμη του Αγίου Μύρωνα επισκόπου Κρήτης του Θαυματουργού και πολιούχου και προστάτη της ομώνυμης κωμόπολης  τιμάται στις 8 Αυγούστου  και  αποτελεί  ένα  από τα κορυφαία θρησκευτικά  γεγονότα  της  Κρήτης .

Στον Ιερό Ναό αναμένονται και φέτος το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου  χιλιάδες πιστοί απ’ όλη την  Κρήτη και άλλα μέρη της χώρας για να τιμήσουν τη χάρη Του ,να ανάψουν ένα κερί ,να προσκυνήσουν την  σεπτή εικόνα του και τα ιερά λείψανα του ,αλλά και να πάρουν μαζί τους το θαυματουργό αγίασμα που αναβλύζει επί αιώνες από τη σκήτη που έζησε ο Άγιος.

Των Ιερών Ακολουθιών για την εορτή του Αγίου Μύρωνα θα προεξάρχει  ο σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ.κ. Μύρωνας, ο οποίος έλκει την καταγωγή  του και από το ομώνυμο χωριό  αφού η αείμνηστη μητέρα του Μαρίκα Η. Μαγκουσάκη  ήταν από τον Άγιο Μύρωνα.

Σύμφωνα με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο :Την Τρίτη 7 Αυγούστου παραμονή της εορτής στις 19:30 θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ.κ.Μύρωνος .

Επίσης την Τρίτη στις 10:00 το βράδυ θα τελεσθεί νυχτερινή Θεία Λειτουργία.

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου και ώρα 7:00 πμ  θα ψαλεί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ.κ. Μύρωνος.

Θα ακολουθήσει η Λειτανία των Ιερών Λειψάνων του Αγίου και η ευλόγηση των άρτων.

Με την ευκαιρία της εορτής του πολιούχου   για δύο βραδιές γίνεται το ξακουστό πανηγύρι του Αγίου Μύρωνα στην πλατεία του χωριού.

Εκεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος της κωμόπολης οργανώνει  παραδοσιακό Κρητικό  γλέντι ολοκληρώνοντας έτσι και τις φετινές  επιτυχημένες εκδηλώσεις  του ” Ραύκεια 2018″ .

Συγκεκριμένα την Τρίτη 7 Αυγουστου , παραμονή του Αγίου Μύρωνα θα παίξει το συγκρότημα του Γιώργη Φασουλά και του Κώστα Καλλέργη και την Τετάρτη 8 Αυγούστου  ανήμερα  της εορτής στην κεντρική πλατεία θα γίνει το παραδοσιακό κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Κώστα Σαριδάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook