\"*\"   Οι μετέχοντες στον διάλογο μεταξύ της αιγυπτιακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, συμφώνησαν σήμερα στη δημιουργία μιας επιτροπής που θα προετοιμάσει την τροποποίηση του Συντάγματος έως την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μάγκντι Ράντι.

Υπήρξε συμφωνία για \”τον σχηματισμό μιας επιτροπής από ανθρώπους της δικαστικής εξουσίας και έναν αριθμό πολιτικών προσωπικοτήτων για να μελετήσει και να προτείνει τις συνταγματικές τροπολογίες και τις νομοθετικές τροπολογίες που είναι αναγκαίες πριν από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου\”, δήλωσε ο Ράντι.

Παράλληλα, η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η σημερινή συνάντηση μεταξύ του αντιπροέδρου Όμαρ Σουλεϊμάν και της αντιπολίτευσης έχει ήδη αποφέρει τις πρώτες συμφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι μετέχοντες συμφώνησαν στον σχηματισμό της επιτροπής αυτής που θα εξετάσει την τροποποίηση του συντάγματος της χώρας, προσέθεσε η ίδια πηγή.
Ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν επίσης οι πλευρές που μετέχουν στον διάλογο είναι αυτό του τερματισμού της επίσημης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία δίδει στην αστυνομία ευρείες εξουσίες, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την \”κατάσταση της ασφάλειας\”.

Άλλο ένα θέμα που θα συζητηθεί είναι αυτό της επέκτασης της ελευθερίας της πληροφόρησης μέσω διαδικτύου.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, εξέφρασε την υποστήριξή της στον διάλογο που άρχισε η αιγυπτιακή κυβέρνηση με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα αποφάσισε να μετάσχει, το οποίο τουλάχιστον υποδηλώνει ότι δέχονται να εμπλακούν στο διάλογο που έχουμε ενθαρρύνει», δήλωσε η Κλίντον στον αμερικανικό ραδιοσταθμό NPR στο περιθώριο της 47ης διάσκεψης για την ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο, στη νότια Γερμανία.

«Αναμένουμε για να κρίνουμε τα δείγματα της εξέλιξης» αυτού του διαλόγου, «όμως ήμασταν πολύ σαφείς σε αυτό που επιθυμούμε», προσέθεσε η Κλίντον, αναφερόμενη στο αίτημα της Ουάσινγκτον για μια διαδικασία μετάβασης που θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και θα περιλαμβάνει όλες τις αιγυπτιακές πολιτικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook